Din lipsa capacelor de canal, montăm indicatoare rutiere ,,Ocolire pe unde poți”. Provizorii, desigur, ca să nu înjure șoferul de două ori. O situație oarecum disperată în care drumarii n-au nicio vină, administrația nici atât. Poliția n-a vazut când s-au furat capacele de canal, așa că, toată răspunderea o poartă hotul…? Cum ar putea fi stopat acest fenomen? Furtul capacelor de canal a devenit o modă, fierul vechi fiind la mare căutare și o sursa de venit pentru mulți rromi ai comunității noastre.
Cu riscul de a fi acuzat de discriminare, începând cu cerșetorii și terminând cu hoții, aceste două categorii ale etniei rrome, i-aș identifica și mi-aș pune mintea la contribuție astfel încât să strâpesc fenomenul. Chiar și în comunitatea rromilor există oameni care își văd de treabă, care muncesc cu ziua sau culeg fructe de pădure, dar nu fură și nu cerșesc. Unde greșim? Cum trebuie să procedam? De unde să începem?
O solutie ar ca politia comunitara sa patruleze pe strazi in fiecare seara. In acest moment nu pot fi identificati hotii pentru ca nu sunt prinsi in momentul in care savarsesc fapta. De asemenea ar trebui ca si centrele de colectare al fierului vechi sa se sesizeze si sa anunte politia in momentul in care hotii duc acele capace pentru a le valorifica (desi aici cred ca ma imbat cu apa rece). Totusi poate situatia se va rezolva in momentul in care administratia va instala sistemul de monitorizare video al orasului. Om trai si om vedea.
probabil camere video montate pe capace de canal, iar pozam in victime?
De ce oare centrele de colectare de fier vechi primesc in continuare aceste capace de canal si platesc pentru ele? In directia asta as indrepta eu vina si aici as lua masuri.
Comments are closed.