Oferta educaţională A.N.P.-Penitenciarul Codlea

0
2.349 vizualizari
views

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti reprezintă una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ universitar din România.

Procesul complex de învăţământ, orientat şi perfecţionat continuu, în funcţie de cerinţele realităţii sociale, conferă studenţilor cunoştinţele, abilităţile şi deprinderile necesare exercitării atribuţiilor de serviciu caracteristice fiecărui domeniu de activitate din cadrul instituţiilor de siguranţă, apărare şi ordine publică.

Facultatea de Poliţie din cadrul Academiei de Poliţie asigură formarea iniţială a ofiţerilor de penitenciare licenţiaţi în domeniul fundamental „Ştiinţe Juridice”, prin studii universitare de licenţă în domeniul „Drept”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică” (180 de credite)-cursuri de zi, cu durată de 3 ani.

Facultatea de Poliţie acordă burse de merit pentru performanţele obţinute în procesul instructiv-educativ şi burse sociale în condiţiile legii.

Examen de admitere

  • probe eliminatorii (testare psihologică, examinare medicală şi verificarea aptitudinilor fizice) ;
  • probe de evaluare a cunoştinţelor (istorie, limba română şi limba străină-teste grilă).

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti este o comunitate universitară distinctă, care funcţionează pe baza prevederilor Constituţiei României, cadrul legislativ în vigoare, ordinelor directorului Serviciului Român de Informaţii, precum şi ordinelor Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Academia Naţională de informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti organizează studii universitare de licenţă, cu durată de trei ani, în următoarele specializări „Psihologie – Informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”.

Examen de admitere

  • probe eliminatorii (limbă străină, verificarea aptitudinilor fizice şi proba de creativitate);

Pentru „Psihologie – Informaţii”:

  • Psihologie;
  • Limba şi literatura română.

Pentru „Studii de securitate şi informaţii”:

  • Limba şi literatura română;
  • Istoria României.

Institutul Medico – Militar Bucureşti

Institutul Medico – Militar Bucureşti este instituţia militară de învăţământ superior, subordonată Ministerului Apărării Naţionale prin Direcţia Medicală, având sediul în municipiul Bucureşti şi o secţie în municipiul Târgu Mureş.

După absolvirea a 6 ani de studiu pentru specializările medicină, medicină dentară, respectiv 5 ani pentru farmacie, viitorii medici, şcolarizaţi pentru Ministerul Justiţiei – Administraţia Naţionala a Penitenciarelor, vor susţine examenul de licenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „CAROL DAVILA” din Bucureşti.

Studenţii Institutului Medico-Militar Bucureşti urmează cursurile de specialitate la Universitatea de Medicină şi Farmacie „CAROL DAVILA” din Bucureşti.

Examen de admitere

  • probe eliminatorii (limba engleză, verificarea aptitudinilor fizice şi test psihologic);
  • probe de specialitate care se desfăşoară la facultăţile de profil din Universitatea de Medicină şi Farmacie „CAROL DAVILA” Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş după tematica şi metodologia proprie a celor două universităţi.

De ce la penitenciare?

Pentru că:

Se asigură, în condiţii de gratuitate, cazare, masă, echipament, cursuri şi asistenţă medicală pe parcursul şcolarizării;

Se acordă o soldă lunară, pe toată durata studiilor;

Se asigură un loc de muncă imediat după absolvire, prin repartizarea intr-o unitate a sistemului penitenciar;

Se acordă, după absolvire, gradul de ofiţer în sistemul administraţiei penitenciare;

Ai parte de respectul din partea cetăţenilor şi statutul oferit de profesia de ofiţer de penitenciare;

Ai un loc de muncă stabil, cu un salariu motivant;

Ai posibilitatea de a face parte dintr-un segment important al siguranţei, apărării şi ordinii publice;

Activitatea este variată şi presupune curaj, inteligenţă şi multă comunicare;

Ai numeroase oportunităţi de dezvoltare a carierei;

Primeşti uniformă, care impune respect şi prestigiu;

Ai posibilitatea de a te realiza pe plan profesional.


Cum mă înscriu?

Înscrierile pentru locurile destinate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la cele 3 instituţii de învăţământ superior, se pot face la orice penitenciar (locaţia şi datele de contact ale penitenciarelor le găsiţi pe site-ul oficial al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor www.anp-just.ro)

Personalul birourilor resurse umane şi formare profesională din cadrul penitenciarelor  este abilitat să vă îndrume şi să vă sprijine la realizarea dosarului de înscriere!

Penitenciarul Codlea, Str. Gării Nr. 12

Biroul Resurse Umane si Formare Profesională

Telefon: 0268.251.936

0268.251.990  int. 106

E-mail: codlea@dgp.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic