Ziua Școlii Generale 2, Codlea

0
3.164 vizualizari
views

Miercuri, 4 aprilie 2012 a avut loc Ziua Școlii Generale nr. 2 din Codlea, care s-a deschis cu un discurs al doamnei director, profesor Roiniţă Mariana:

,, Ne propunem să devenim o şcoala de prestigiu în municipiul Codlea, apreciată deopotrivă de elevi, părinţi, de întreaga comunitate pentru calitatea şi eficienţa activităţilor instructiv-educative, baza materială modernă, promovarea egalităţii şanselor între elevi, rezultate deosebite în activitatea de performantă, legătura cu întreaga comunitate, dar şi grijă pentru sănătatea şi securitatea elevilor.  Dascălii Şcolii Generale Nr.2 Codlea îşi conştientizează misiunea în direcţia promovării valorilor şi principiilor democratice, a implicării comunităţii în viaţa şcolii, dar şi a extinderii ofertei educaţionale spre comunitate. Climatul din şcoală se bazează pe performanţă, competiţie transparenţă şi onestitate, pe cooperare şi încurajare a iniţiativei individuale, a inovaţiei didactice menită să susţină dezvoltarea fiecărui elev şi egalitatea de sanse. Este o zi în care oricine poate vizita şcoala şi poate afla mai multe despre activităţile noastre. În toamnă se împlinesc 42 de ani de când functionează, la început  cu puţini elevi, apoi din ce în ce mai mulţi, cu rezultate bune, foarte bune şi dacă urmărim traseul educaţional al elevilor noştri pot spune că unii au rezultate excelente. Cu această ocazie felicit elevii merituoşi care ne fac cinste când părăsesc gimnaziul, cadrelor didactice care s-au implicat în  pregătirea lor, le mulţumesc părinţilor care i-au susţinut şi nu în ultimul rând autorităţilor locale care au răspuns solicitărilor şcolii privind dotarea materială şi asigurarea confortului necesar studiului. Dacă anul trecut au fost alocaţi bani pentru reparaţia capitală a acoperişului , anul acesta s-au alocat bani pentru reparaţia gardului din faţă, vom putea zugrăvi şcoala pe exterior şi efectua o verificare a reţelei electrice. Ce se întâmplă în spatele acestor pereţi? Se formează oameni. Cu toate schimbările care se petrec în jurul nostru cu viteză parcă din ce în ce mai mare este foarte complicat să modelezi personalităţi după stilul domnului Trandafir.”

A urmat  un program artistic în curtea şcolii care a cuprins o paradă a primăverii în care copiii claselor a III-a B, a IV-a B şi a IV-a C au defilat costumaţi în diverse flori de primăvară şi gărgăriţe, un grup vocal în limba engleză şi franceză şi un colaj de dansuri. Musafirii au fost apoi invitaţi să viziteze şcoala, au primit în acest sens un pliant conţinând atelierele de lucru şi locaţia acestora.

La intrare au fost ghidaţi de elevii mai mari ai şcolii care i-au plimbat arătându-le clădirea şi orientându-i spre ateliere şi târgul cu vânzare aflat la parterul şcolii. Atelierele de lucru au fost diverse: confecţionare de ornamente de Paşti, flori, prezentări de piese de teatru, experimente de fizică, confecţionare de animale, dezbatere ,,Efectele tutunului” , prezentarea cabinetelor de logopedie şi consiliere educaţională iar în curtea şcolii au avut loc concursuri sportive.

Ca întotdeauna preşcolarii de la Grădiniţa nr. 3 şi Grădiniţa nr. 1-6 împreună cu doamnele educatoare şi unii dintre părinţi au venit alături de școlari. Invitaţii au primit la plecare câte un calendar al şcolii format din desene realizate de elevii Scolii 2 .

Vă rog să-mi permiteţi să enumăr câteva dintre rezultatele strălucite ale elevilor Școlii Generale nr.2 Codlea:

Olimpiade școlare:

Limba română:

 • premiul II/judet, 2007  și calificare la faza națională  a elevei Tătărescu Denisa, cls.VII -premiul III/judet, 2009,  Neculoiu Cristina – premiul II/judet, 2010,  eleva Sandu Diana –cls. VIII -premiul III/judet, 2010, eleva Bodeanu Ioana –cls. VI -104 puncte/judet, 2012 –  Savin Mădălina-cls.VIII

Chimie:

 • Premiul II/judet, 2007 şi calificare la faza naţională – eleva Roiniță Cristiana
 • Menţiune/naţională la Cluj în 2007  – eleva Roiniţă Cristiana
 • Menţiune/judet,2008  – eleva Faur Marina, cls. VII
 • Menţiune/judet, 2008  – eleva Lovin Marina, cls. VII
 • Menţiune/judet, 2008  – eleva Tătărescu Denisa, cls.VII
 • Premiul III/judet, 2008 – eleva Faur Marina, cls. VIII
 • Menţiune/judet, 2009 –  eleva Sandu Diana, cls. VII
 • Menţiune/judet, 2009  – elev Ignat Darius, cls. VII
 • Menţiune/judet, 2011  – eleva Stanciu Ana-Maria, cls. VII participare în 2012 aflată în primii 10 elevi.

Biologie:

 • Premiul III/judet, 2007 Tătărescu Denisa, cls.VII
 • Participare la faza judeteană, 2012, Coşuleţ şi Groza

Franceza:

 • premiul III/judet, 2006 Roiniţă Cristiana

Istorie:

 • premiul I/judeţ şi calificare la naţională, elev Ignat Darius, cls. VIII, 2010
 • participare la faza judeţeană, 2011, 2012,

Religie:

 • premiul III/judet, 2008 eleva Faur Marina cls. VIII -menţiuni/judet, 2007 elevii Sava Andreea, Abordioaie George

Educație fizică:

 • volei Locul III/judet, 2012 -fotbal Locul II/judet, 2012 Cupa de Iarnă la tenis de masă, decembrie 2011 Locul II -Bărbulescu Ruth , clasa a V-a B Cupa 1 Decembrie 2011

Şah:

 • Organizator Şc.Gen.2 Brasov  – Locul II- Bărbulescu Ruth , clasa a V-a

,,Şcoala Generală 2 Codlea este o şcoală incluzivă unde elevii cu cerinţe speciale beneficiază de adaptarea programelor şcolare. Cadrele didactice sunt pregătite profesioal iar specialiştii din şcoală lucrează în echipă. Programul alternativ ,,A doua şansă” a avut anul trecut primii 6 absolvenţi. În acest an şcolar am avut oportunitatea de a fi nominalizaţi pentru evaluarea de catre ARACIP în vederea reacreditării. Am trecut cu brio prin acest fenomen naţional făcând dovada îndeplinirii standardelor de referinţă.” – Director, profesor Mariana Roiniţă

Mulțumim doamnei Cătălina Velișcu pentru informații (via e-mail: catalinaveliscu@yahoo.com).

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic