Ziua Mondială a Apei marcată de elevii Colegiului ,,Simion Mehedinți”

0
1.092 vizualizari
views

În fiecare an, pe data de 22 martie, se organizează Ziua Mondială a Apei. Anul acesta este declarat de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Mediu Anul Internaţional de Cooperare în Domeniul Apei.

Marele om de ştiinţă J.A.Fabre spunea: „Omenirea va pieri înecată în reziduurile a ceea ce ea numeşte civilizaţie ”

Ca la fiecare eveniment ecologic, Primăria Municipiului Codlea se implică în acţiuni de conştientizare şi informare a opiniei publice, în special a elevilor, cu privire la protejarea mediului înconjurător.

Astfel, azi, 22 martie 2013, s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic „Simion Mehedinţi” o acţiune educativă, interactivă cu privire la importanţa apei, acţiune la care au participat aproximativ 100 elevi, 5 cadre didactice şi deasemenea reprezentanţi ai autorităţii locale. S-au expus idei, păreri, constatări atât din partea Primăriei Municipiului Codlea cât şi din partea elevilor şi a cadrelor didactice.

Trebuie să recunoaştem că, fenomenele legate de apă din ultimi ani ne-au ridicat probleme serioase, şi aici ne referim la secetă şi la inundaţii. Acest lucru trebuie să ne conştientizeze de importanţa acestui element vital. Fără apă, nu numai că nu putem supravieţui, dar nici nu ar fi apărut viaţa pe Pământ.

Aşadar, trebuie să fim conştienţi că problema apei nu este doar una cantitativă, ci şi una calitativă. Astfel, numai unindu-ne eforturile pentru prevenirea poluării apelor şi contribuind la economisirea resurselor de apă ne vom putea bucura de ceea ce natura ne-a dat.Trebuie să descoperim în fiecare dintre noi un mic ecolog, un spirit civic care să răsară atunci când semenii noştri se abat de la normele de protecţia mediului.

Primăria Municipiului Codlea apreciază eforturile depuse atât de unităţile de învăţământ cât şi de agenţii economici şi locatari în privinţa implicării în acţiunile de salubrizare atât pe cursurile de apă cât şi pe spaţiile verzi şi pe terenurile din jurul proprietăţilor. Totodată, autorităţile îndeamnă toţi cetăţenii să menţină şi să contribuie la păstrarea curăţeniei , pentru că numai împreună putem avea un oraş curat şi civilizat.

Monica IVAN

Consilier Protecția Mediului

Primăria Municipiului Codlea

Ziua Mondială a Apei (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic