Zilele Liceului Teoretic Codlea

5
2.855 vizualizari
views

In perioada 11-13 mai 2011 Liceul Teoretic si-a deschis portile pentru festivitatile prilejuite de Zilele Scolii. Sarbatoarea educativ-culturala s-a intins pe 3 zile, scriind o frumoasa poveste in cartea liceului. Si povestea-ncepe asa:

Ziua intai. Pe 11 mai elevii Liceului Teoretic impreuna cu cei de la Liceul “St.O. Iosif” din Rupea au prezentat un frumos spectacol cuprinzand: dansuri specifice zonei Rupea, scenete pe teme ecologice, un concurs de poezie cu tema “Natura”, intreceri sportive. Ziua s-a incheiat cu o expozitie de obiecte eco de la liceul gazda precum si de la celelalte scoli invitate.

Ziua a doua. A debutat cu intalnirea grupelor pregatitoare  cu elevii claselor I-IV, a urmat apoi sesiunea de comunicari stiintifice “Prietenii copacului” ,Liceul Teoretic dorind prin aceasta actiune sa traga un semnal de alarma si totodata sa mobilizeze si celelate scoli in problemele ecologice ale mediului in care traim.

In cea de-a treia zi ,”Ziua Portilor Deschise”, prilej de cunoastere si vizitare a intregului complex scolar ( Scoala Generala Nr.1 fuzionand incepand cu 2010 cu Liceul Teoretic) mai ales pentru viitori absolventi ai claselor a VIII-a de la scolile din Codlea si din judet. S-au vizitat atelierele de lucru “Harnici si creativi”, expozitia in aer liber “Imaginatie si talent”. Punctul culminant al zilei l-a reprezentat momentul artistic “Comunicare fara frontiere” unde s-au implicat elevii din clasa a X-a impreuna cu voluntarii de la A.C.T.O.R. fiind antrenati in scenete  dar si in programul de pantomima si invitatii.

Zilele Liceului Teoretic Codlea

Spectacolul de incheiere, tinut pe terenul de fotbal al scolii, a evidentiat principiul de interculturalitate prin prezenta unor elevi din Germania, Austria, Franta, Spania, Estonia.

Sarbatoarea se-ncheie,dar povestea si misiunea Liceului Teoretic continua dupa cum ne declara si dl.director Gheorghe Cutieru: ”Dorim recastigarea locului de esenta al scolii in comunitate corespunzator functiilor sale multiple: educatie,socializare,orientare in vederea realizarii carierei si conservarea si dezvoltarea valorilor culturale.”

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

5 COMENTARII

  1. As dori sa ii felicit pe toti cei implicati in realizarea acestor evenimente pe durata celor 3 zile, apreciind ca Liceul Teoretic Codlea a ridicat stacheta culturalitatii si educatiei la un alt nivel. Totodata, o felicit pe Loredana Ursu pentru articolul ei de debut si ii urez la cat mai multe alaturi de echipa Codlea Info!

  2. Multumesc pentru aprecieri!Felicit Liceul Teoretic Codlea pentru frumosul eveniment cultural! Si la cat mai multe evenimente de acest gen in Codlea!

  3. pentru interesati liceul teoretic scoate si o revista proprie cu tot felul de eseuri poezii si altele scrise in totalitate de elevii acestui liceu.
    si pot sa spun ca se fac eforturi mari pentru fel si fel de activitati in cadrul liceului indiferen ca e vorba de sport,muzica,dans,pictura,poezie inca nu sa reusit sa se poata afisa aceste activitati in cadrul unui spectacol sau festival fara sa coste, de exemplu casa de cultura cere o caciula de bani etc

Comments are closed.