Omul carte deschisă prin “Biblioteca Vie”

2
1.608 vizualizari
views
Biblioteca Vie editia II
Biblioteca Vie editia II

Biblioteca Vie editia II
Biblioteca Vie editia II

ASOCIATIA DE SERVICII SOCIALE SCUT lanseaza un apel de participare la evenimentul BIBLIOTECA VIE, ce se va desfasura in colaborare cu Centrul Cultural REDUTA, in perioada 20-22 mai 2011, Brasov, intre orele 10-17.

CE ESTE …

Biblioteca Vie este un concept international (vezi www.humanlibrary.org), ce isi propune sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni.
De ce acest dialog?
Pentru ca de multe ori diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, de cele mai multe ori aceste diferente duc la discriminare, suspiciune si respingere.

Esenta evenimentului se poate exprima prin urmatoarele cuvinte: “Intalneste-ti prejudecata!”.Cartile din Biblioteca Vie sunt persoane reale apartinand unor categorii extrem de diverse si variate despre care exista anumite prejudecati sau stereotipuri.Persoanele participante in calitate de Cartii Vii sunt voluntari care au acceptat sa vina si sa vorbeasca celor interesati despre experientele si modul lor de viata. O CARTE VIE nu este un actor care joaca un rol!
Cartea numita “Muzician” este chiar un artist, Cartea numita “Persoana cu dizabilitati” este chiar o persoana care sufera de o anumita afectiune, ceea ce o face sa aiba experiente diferite de viata …..
O Carte Vie este  persoana care a ales sa reprezinte public un anumit grup. Un exemplu de cum pot fi oamenii dintr-un anumit grup, cine sunt ei de fapt. Astfel, Cititorii au posibilitatea sa discute cu detinuti, persoane cu dizabilitati artisti, sportivi, jurnalisti, ecologisti, rromi, terapeuti si lista poate continua.
ASOCIATIA DE SERVICII SOCIALE SCUT a organizat 3 Biblioteci Vii, in 2010.
Acestea s-au desfasurat la Liceul de Arta “Hans Mattis Teutsch”, in penitenciarul Codlea si la Biblioteca Judeteana “George Baritiu”.
In octombrie 2010, la Biblioteca Judeteana “George Baritiu” a fost pentru prima oara cand acest eveniment a fost organizat astfel incat TOTI brasovenii sa poata participa in calitate de Cititori.
Rezultatele au fost peste asteptari. Peste 600 de brasoveni au participat ca si Cititori ale celor 57 de Carti, in majoritatea lor tineri care au acceptat provocarea de a se intalni fata in fata cu Cartile Vii si de a vedea intr-adevar daca acestea sunt asa cum isi inchipuiau.
Daca sunteti interesati in a participa la acest eveniment, fie in calitate de Carti Vii, fie ca si voluntari, va asteptam sa ne contactati pana la 1 aprilie la datele de contact de mai jos.

Asociatia De Servicii Sociale SCUT
Coordonator program: Raluca Bratu
Tel. 0751 093 621
E-mail: ralumir.bratu@yahoo.com

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

Comments are closed.