Zilele Comunei Dumbrăvița la cea de a IX-a ediție

1
1.979 vizualizari
views

Veselie mare la Dumbrăviţa. Timp de 3 zile, pe 29, 30 şi 31 august 2014, sătenii au îmbrăcat straiele de sărbătoare şi au marcat astfel cea de-a IX-a ediţie a festivalului “Zilele comunei Dumbrăviţa”. Organizatorii, Primăria şi Consiliul Local al comunei, au pregătit cu atenţie spectacolul, asigurându-se că atât cei mici cât şi cei mari se vor putea bucura de sărbătoarea lor.

Încă de la primele ore ale dimineţii de vineri era mare forfotă în comună. Stadionul, locul unde avea să înceapă în câteva ore distracţia, a început încet, încet să prindă viaţă. Chiar dacă weekend-ul nu începuse şi sătenii nu erau încă întorşi de la muncă, comercianţii au animat zona, pregătind în detaliu ceea ce avea să urmeze. Marfa a fost expusă, grătarele au fost curăţate, berea aşteaptă la rece,  petrecerea poate începe. Puţin după ora 16 „ Zilele comunei Dumbrăviţa” şi-a deschis porţile. Prima zi a sărbătorii a fost dedicată activităţilor sportive şi a debutat cu un turneu de fotbal pentru cei mici. Avântul Dumbrăviţa, FC Braşov şi FC Ghimbav 2000 şi-au scos pe teren cei mai talentaţi juniori, care s-au întrecut în pase şi scheme de joc. De la ora 19 a avut loc un meci de fotbal marca „Old Boys”. Şi nu contează cine a câştigat, contează faptul că au dovedit cu toţii că sunt buni, au făcut mişcare şi au dat mâna prieteneşte la sfârşitul jocului.

La lăsatul serii două evenimente frumoase au fost pregătite de către organizatori pentru participanţi. La Căminul Cultural din Vlădeni a avut loc un bal cu formaţia Sonic iar la stadionul din Dumbrăviţa invitaţi au fost Ardelenii.

Chiar dacă afară a fost puţin răcoare, asta nu i-a speriat pe localnici. Şi cei mici şi cei mari au venit să-i asculte pe  consătenii lor din formaţia Ardelenii. Au mâncat produse tradiţionale româneşti, au băut, au dansat, au cântat, ce mai, a fost distracţie mare până după miezul nopţii.

În cea de-a doua zi a sărbătorii, după ce tot omul s-a odihnit, evenimentul a continuat de la orele 16.  De această dată a fost rândul seniorilor de la Avântul Dumbrăviţa, Viitorul Vlădeni şi FC Ghimbav 2000 să alerge pe teren în căutarea victoriei.  A fost o atmosferă demnă de un adevărat derby iar galeria i-a răsplătit pe toţi cu urale şi aplauze.

De la ora 19 a început spectacolul artistic pe scena amplasată la stadionul din comună. Trupele de copii de la dansuri au pregătit câteva momente speciale pentru cei prezenţi. Veselia cu care au animat scena a fost molipsitoare, nu puteai să te abţii să nu dai măcar un pas în ritm de dans.

DSC_0285 (Copy)În continuarea programului au fost invitaţi „Hoinarii Craiului”. Alături de ei am avut parte de o oră de muzică folk, muzică bună cântată de tineri frumoşi cu chipuri zâmbitoare.

Formaţia Acces a fost cea care de la ora 20 s-a ocupat de buna dispoziţie a publicului. Şi au cam încins atmosfera, cei trei băieţi au reuşit să-i pună în mişcare şi pe cei mai leneşi petrecăreţi.

După ora 21 pe scenă a urcat a noastră talentată ţânţăreancă Dora Bodean, acompaniată de formaţia Romantica. Voce ei frumoasă şi melodiile atent alese au fost cireaşa de pe tortul unei seri reuşite. Publicul nu a avut nevoie decât de primele acorduri ale pieselor şi s-au şi pus pe jucat. Hore, sârbe, muzică uşoară, repertoriul a fost diversificat, pentru toate gusturile, toţi au cântat şi au dansat.

Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu o surpriză din partea organizatorilor. Focul de artificii cu care până acum eram obişnuiţi a fost înlocuit de un spectacol de lumini şi lasere. Sub privirile nerăbdătoare ale celor prezenţi şi în ritm de muzică, cerul comunei a prins culoare. A fost un final frumos demn de o zi de sărbătoare.

Duminică, 31 august, spectacolul a continuat. A fost ziua tradiţiilor, ziua muzicii populare, ziua care dovedeşte că obiceiurile moştenite din străbuni sunt păstrate cu sfinţenie şi mândrie.

Startul a fost dat de parada portului tradiţional, de la Biserica Sf. Nicolae din Dumbrăviţa până în centrul comunei, unde aşteptau sute de săteni. Acolo au poposit, nu pentru a-şi trage sufletele ci pentru a juca Hora Ţânţărenilor. Au evoluat pe scenă artiști locali și invitați din zonele învecinate, o bună reprezentație oferind Ansamblul Folcloric Purtata Avrigului. Momentul mult așteptat de toti țânțărenii a fost cel al recitalului părintelui Pomohaci, moment emoționant, căci părintele știe să ajungă atât prin harul cu care a fost înzestrat cât și prin înțelepciune, la inimile oamenilor.

De o mare încărcătură emoțională a fost și festivitatea de premiere a membrilor Ansamblului Plaiurile Dumbrăviței, de către sufletul ansamblului, d-na Gușeilă, coregraf și mamă a generațiilor de copii.

Parada portului popular: Detalii AICI

DSC_0158 (Copy) DSC_0185 (Copy) DSC_0223 (Copy) DSC_0278 (Copy)DSC_0196 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.