Parada portului popular la Zilele Comunei Dumbrăvița

2
1.986 vizualizari
views

În duminica din 31 august 2014, puțin după orele amiezii, locuitorii comunei Dumbrăvița s-au pregătit pentru cea mai importantă zi din cadrul celei de a IX-a ediții a zilelor comunei. Cu mic cu mare, au îmbrăcat portul popular tradițional și, în frunte cu cel dintâi fiu al satului, primarul Popa Zachiu, au pornit către locul unde avea să se desfășoare serbarea celei de a treia zi.  Din partea oficialităților a fost prezent deputatul Donțu Mihai.

Trecătorii au putut admira fiii și fiicele satului în autenticele straie de sărbătoare, cum spune și o vorbă din popor: de la cel cu țâța-n gură, pân la ăl cu barba sură. Ajuns în mijlocul comunei, alaiul a încins o horă mare, acompaniat de formația Ardelenii din Dumbrăvița, și au dat mână cu mână jucând hora cea străbună, așa cum îi șade bine românului. Se cuvine să menționăm faptul că Dumbrăvița păstrează cu sfințenie o tradiție de sute de ani, iar țânțărenii (localnicii) sunt mândri de obiceiurile lor.

Revenim cu detalii și imagini de pe parcursul desfășurării evenimentului.

Parada portului popular (VIDEO HD)

parada portului popular dumbravita (2) parada portului popular dumbravita (3) parada portului popular dumbravita (4) parada portului popular dumbravita (5) parada portului popular dumbravita (1)zilele comunei dumbravita 2014

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. […] Parada portului popular: Detalii AICI […]

Comments are closed.