Voluntarii nu au neapărat mult timp liber; ei au doar inimă – Grădinița nr 4 Codlea

0
3.391 vizualizari
views

 

În cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 4 Codlea, activitatea de voluntariat în proiectul ”Acțiune comunitară” de desfășoară din anul 2016, timp în care au fost deafășurate numeroase activități care au avut ca beneficiari locuitori ai Municipiului Codlea. În cadrul activității ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate” 20-24.11.2017, cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 Codlea, le-au povestit părinților și copiilor despre activitatea de voluntariat cu ajutorul căreia învațăm și dezvoltăm abilități de comunicare și socializare, făcând parte activ din comunitate și ajutând la îmbunătățirea acesteia. Anul acesta ne-am bucurat de zâmbetele și chipurile recunoscătoare oferite de beneficiarii Fundației Rafael din Codlea și elevii de la Școala Profesională Specială Codlea, care ne-au primit cu multă căldură.

Fructele și legumele donate de copiii înscriși la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 Codlea, am fost ca o mangaiere pentru persoanele aflate în dificultate din diferite motive, atât sociale cât și medicale. Mulțumim părințiilor și pentru implicare și pentru sprijinul oferit în creearea unei atitudini pozivite și empatice!

Începând din data de 15 septembrie 2004, Strategia Naţională de „Acţiune Comunitară” se desfăşoară în întreaga ţară în baza OMEC nr. 5330/18.11.2004 privind implementarea Strategiei Naţionale de „Acţiune Comunitară”. Voluntarii desfăşoară diferite activităţi (de socializare, de divertisment, de terapie etc.) cu copii şi adulţi care au un acces limitat la viaţa comunităţii.

Strategia Naţională de „Acţiune Comunitară presupune dezvoltarea activităţii de voluntariat, realizată de elevi din învăţământul preuniversitar, care permite acestora să devină cetăţeni informaţi şi devotaţi solidarităţii umane.

Ministerul Educației Naționale organizează, coordonează, monitorizează şi evaluează activităţile desfăşurate în cadrul Strategiei Naţionale de „Acţiune Comunitară” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Loredana Moldovanu

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic