15 victime, dintre care 10 rănite foarte grav în urma unui cutremur la Brașov

0
28.013 vizualizari
views

15 victime, dintre care 10 rănite foarte grav în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7.0 grade pe scara Richter la Brașov. Victimele se aflau în sala de spectacole a Centrului Cultural Reduta, conform bilanțului unei simulări în caz de calamitate. Inspectoratul Pentru situații de Urgență ”Țara Bârsei” a activat în cadrul exercițiului de simulare planul roșu de acțiune și a intervenit alături de celelalte instituții ale statului, respectiv Serviciul de Ambulanță al Județului, jandarmerie si Crucea Roșie Brașov.

Pentru a părea cât mai real, voluntarii crucii roși au simulat durerea prin strigăte și țipete, fiecare dintre aceștia știind ce simptome să acuze, fără ca echipele medicale să cunoască situația în prealabil. Lângă Biserica Neagră a fost instituit și comandamentul de primire a răniților și centrul de acordarea a primului ajutor al Crucii Roșii.

Echipele de pompieri au acționat cu dăruire și simț de răspundere pentru salvarea vieților victimelor prinse în sala de spectacole de la Reduta. Din cauza desfășurării de forțe și mijloace, mulți trecători s-au panicat în prima fază, crezând că intervenția este adevărată.

Imagini intervenție salvatori


Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic