VIDEO – Tone de gunoaie aruncate pe câmp, la Codlea

0
1.965 vizualizari
views

De 10 ani de zile locuitorii din municipiul Codlea aruncă gunoaie la marginea orașului, pe un câmp din apropiere, și tot de atâta timp administrația locală se luptă cu stoparea fenomenului. Un hei-rup în care salubritatea intervine periodic în zonă și igienizează, iar după câteva săptămâni totul este la fel: o imensă groapă de gunoi.

La marginea municipiului Codlea există o groapă de gunoi ilegală, unde diverși cetățeni aruncă gunoi, moloz, materiale de care vor să scape după efectuarea unor lucrări. Locuitorii din zonă spun că s-au săturat să vadă noaptea mașini care cară moloz și gunoi, dar este și vina unora dintre cei care locuiesc acolo, în cartierul de rromi. Aceștia, pentru sume modice, efectuează servicii de salubritate cu căruțe și cară gunoi din oraș, de la diverse persoane.

Primarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, spune că totul ține de educația oamenilor și că a găsit soluția disciplinării acestora. ”Camere video, poliție și amenzi usturătoare. Suntem în curs de implementare a proiectului privind supravegherea video în oraș, iar acea zonă va fi cât de curând monitorizată prin dispecerat, 24 de ore din 24. Din păcate la acest moment poliția este direcționată către verificarea respectării măsurilor privind pandemia, dar cu siguranță vor rezolva situația. Mai mult de atât, plafonul de amendă va crește, voi propune majorarea amenzilor în ședința de consiliu local, astfel încât cei prinși și amendați să simtă.”

Este cazul să ne civilizăm, explică administratorul public al orașului, Ștefan Ciolan. ”În Germania nu vezi așa ceva, oamenii sunt educați. Nici măcar nu îți permit să arunce o hârtie în pubela vecinului, darămite să arunce deșeurile pe câmp. În Germania neamțul stă cu mobilierul pe care îl are de aruncat în garaj și așteaptă ca firma de salubritate să vină pentru a-l prelua, iar pentru acest serviciu plătești. Cred că a venit timpul să intrăm în rândul lumii”

Locuitorii care doresc să scape de astfel de deșeuri trebuie să plătească o taxă către serviciul de salubritate în funcție de greutate. Un transport ajunge în medie la 100 lei, dar pentru a economisi bani românul preferă să apeleze la căruțași pentru 30-50 lei, după caz.

VIDEO – Tone de gunoaie la marginea Codlei

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic