Vasile Nicu, candidat la Camera Deputaților pe listele Partidului Ecologist Român

0
340 vizualizari
views

Președintele organizației ecologiștilor din Codlea candidează la alegerile parlamentare, acesta având mai multe proiecte, pe care împreună cu Partidul Ecologist Român își dorește să le pună în practică.

Vasile Nicu consideră că adevăratele probleme trebuiesc rezolvate de la firul ierbii, iar  prin experiența acestuia printre oameni a identificat situații reale, dar și soluții pentru rezolvarea acestora, transpuse în proiecte sustenabile.

  1. Conservarea biodiversității și rezolvarea problemei urșilor

În acest sens trebuiesc luate măsuri stricte pentru protejarea populației de urs. Este esențială prevenirea vânătorii necontrolată și crearea de sanctuare naturale în care fauna să poată trăi în siguranță. De asemenea, prin realizarea de coridoare ecologice între pădurile de stat și zonele protejate se poate asigura libertatea de mișcare a urșilor și a altor animale.

  1. Prevenirea conflictelor între oameni și urși

Este importantă educarea comunităților locale prin dezvoltarea unor programe de educare și informare pentru locuitorii din zonele rurale și montane cu privire la coexistența pașnică cu urșii, cu măsuri de siguranță și metode de protejare a gospodăriilor.

  1. Dezvoltare economică sustenabilă

Promovarea ecoturismului în județul Brașov și nu numai prin dezvoltarea unui plan de promovare, axat pe observarea urșilor și a altor specii de animale sălbatice în habitatul lor natural. Crearea unor trasee ecologice și a unor centre de informare care să atragă turiștii interesați de natură și conservare.  Un pas important în acest sens este susținerea inițiativelor economice care promovează sustenabilitatea cum ar fi: fermele bio, micile afaceri turistice ecologice și producția locală prietenoasă cu mediul. Aceste afaceri pot fi finanțate prin fonduri europene.

  1. Implicarea tinerilor și a societății civile

Crearea unor consilii ecologice locale, în care să fie implicații tinerii în problemele de mediu, care să funcționeze ca organizații consultative și care să aducă idei pentru implementarea proiectelor ecologice. De asemenea, campanii de împădurire prin lansarea unor programe de plantare a copacilor și refacere a zonelor defrișate, la nivel național, cu predare în instituțiile de învățământ a importanței prevenirii schimbărilor climatice.

  1. Parteneriate internaționale și accesarea de fonduri europene

Nu în ultimul rând este esențială colaborarea cu experții și organizațiile internaționale de mediu pentru a atrage fonduri destinate conservării biodiversității și dezvoltării durabile. Brașovul poate deveni un model de bune practici în ceea ce privește protejarea faunei sălbatice și a pădurilor.

”Stimați cetățeni ai județului Brașov,

Candidez la Camera Deputaților cu dorința de a aduce o schimbare reală, una care să protejeze atât mediul înconjurător, cât și drepturile oamenilor. Iubesc natura și toată frumusețea locurilor noastre și cred că tărie că împreună putem asigura o coexistență armonioasă între om și mediul înconjurător.”

CMF: 11240005

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ