Valul de căldură se intensifică în România. Cod portocaliu de caniculă, în sudul țării

0
377 vizualizari
views

Elena Mateescu , directorul ANM , a precizat azi, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii organizată pe tema măsurilor de intervenţie pentru combaterea efectelor temperaturilor ridicate, că, până dumunică, și sudul țării va fi cuprins de codul portocaliu de caniculă.

Totodată, directorul ANM a afirmat că:

În această dimineaţă am actualizat şi va fi emisă la ora 10 avertizarea meteorologică pentru următorul interval, având în vedere faptul că astăzi şi mâine rămânem pe avertizare de cod portocaliu pentru partea de vest, nord – vest, sud-vest a ţării, respectiv, Banat, Crişana, sudul Olteniei,sud- vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi vestul Maramureşului. Ne aşteptăm ca valul de căldură să se intensifice, vorbim de temperaturi între 38 – 40 de grade şi minime care nu vor coborî sub 20 -22 de grade şi disconfortul termic va fi accentuat”, transmit cei de la stirileprotv.ro

VREMEA, AZI, LA MUNTE 

Și la munte se încălzește foarte tare. Nu sunt semne de ploaie. Norii apar destul de rar, iar vântul bate mai tare doar în zonele de creastă.

Meteorologii au transmis că în ultima săptămână a lunii iulie va fi caniculă în sud-vest, în sud şi în sud-est, unde şi disconfortul termic va fi ridicat. Stresul termic va fi accentuat în Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi în Dobrogea continentală. Precipitaţiile vor fi pe spaţii restrânse, iar deficitul de umiditate din sol va fi extrem de ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 şi 40 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în zonele de câmpie din sud şi est.

 

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic