Va fi restaurat unul dintre cele mai importante edificii ale Codlei

0
4.274 vizualizari
views

Construit în anul 1838 și având rolul de han pentru drumeții care poposeau în drumul lor cu căruțele în vechea așezare de la Codlea (cunoscută pe atunci sub denumirea de Zeiden sau Feketehalom), hanul popas a devenit pensiunea Cetatea Neagră și ulterior, mai aproape de zilele noastre Restaurant Cetate Codlea. Un important edificiu cu o bogată încărcătură istorică și care a trecut prin diferite etape de modernizare, Restaurantul Cetate Codlea va fi restaurat și modernizat. Cel care a cumpărat clădirea este omul de afaceri Ovidiu Ciobanu ( Tomazeli), care a declarat pentru redacția noastră că locația va deveni un hotel-restaurant de 4 stele, cu 30 de camere pentru cazare și condiții specifice, păstrând arhitectura ce a consacrat această clădire.

Investiția se va ridica la aproximativ 5 milioane de euro și va avea inclusiv o parcare subterană pentru cei care se vor caza la Cetate Codlea.

Cine este Ovidiu Ciobanu, cel care a cumpărat cetatea? Omul de afaceri cunoscut ca Ovidiu Tomazeli este din Codlea și activează în domeniul construcțiilor și cel imobiliar, societatea O&M Edil pe care o administrează având o cifră de afaceri de 36 de milioane de lei anul trecut, în 2023.

La cei 45 de ani acesta a ridicat un mic imperiu prin muncă, iar codlenii îl știu în general din activitățile umanitare pe care le-a derulat, de la realizări acoperișuri de case și donații pentru săraci, până la reabilitări fațade clădiri pro-bono, cea mai mare realizare a acestuia fiind Biserica din Maial, unde este ctitor. Însă faptele bune al lui Tomazeli nu se opresc aici, iar deviza acestuia este că atunci când faci un bine, acesta ți se va întoarce.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ