TVA-ul pentru alimente rămâne neschimbat – Ce se întâmplă cu facilitățile fiscale din IT și construcții

0
74 vizualizari
views

TVA-ul pentru alimente rămâne neschimbat, potrivit unor surse din Guvern.

Nici facilitățile fiscale din IT și construcții nu se schimbă pentru moment. Premierul Marcel Ciolacu a avut consultări cu reprezentanții agricultorilor și procesatorilor din industria alimentară, joi.

TVA-ul pentru alimente sau hoteluri rămâne neschimbat, potrivit unor surse. Aceleași surse susțin că guvernanții nu au luat, încă, decizia ca de la 1 septembrie toți angajații să achite contribuții la sănătate. Măsura era dedicată angajaților din construcții și agricultură care sunt exceptați de la acest impozit în prezent.

Guvernul vrea o majorare până la media europeană a accizelor pentru țigări și alcool. În plus, se propune și majorarea taxelor în industria jocurilor de noroc, inclusiv cu o majorare a taxei de licențiere, pentru că, susțin guvernanții, această industrie este una înfloritoare, în ciuda taxărilor actuale.

Se ia in calcul și o taxare a băuturilor răcoritoare care au în compoziție o anumită concentrație de zahăr, după modelul irlandez.

O altă taxare luată în calcul este de 1% în plus la impozitul pentru imobilele de peste 500.000 de euro. Aici vor fi încadrate și piscinele.

Până vor avea consens, guvernanții speră că săptămâna viitoare să vină cu o ordonanță de urgență, dacă vor găsi toate elementele pentru a include aceste taxe sub forma unor acte normative.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic