Marian Neacșu, noul ministru interimar al Muncii

0
51 vizualizari
views

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care numește ministrul Muncii interimar după ce Marius Budăi și-a dat joi, 13 iulie, demisia din Guvern din cauza scandalului generat de azilele groazei din Ilfov și București.

Președintele României a semnat vineri, 14 iulie 2023, următoarele decrete:

  • Decret prin care se ia act de demisia domnului Marius-Constantin Budăi, ministrul muncii și solidarității sociale, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului;
  • Decret prin care se desemnează domnul Marian Neacșu, viceprim-ministru, ca ministru al muncii și solidarității sociale, interimar.

Cine este Marian Neacșu, vicepremierul din guvernul României care va prelua ministerul Muncii

Marian Neacșu este viceprim-ministru al României din 15 iunie 2023, în guvernul condus de Marcel Ciolacu. Este membru al Partidului Social Democrat (PSD) și fost deputat de Ialomița în legislaturile 2008-2012 și 2012-2016. A fost secretar de stat în Ministerul Muncii în perioada 2017-2018, ministru delegat pentru Fonduri Europene în perioada 2018-2020 și secretar-general al guvernului Ciucă în perioada decembrie 2021 – iunie 2023.

Marian Neacșu are 59 de ani și este absolvent al Facultății de Asistență Socială din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A lucrat ca asistent social în mai multe instituții publice și private, printre care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Sf. Nicolae” din Iași și Fundația „Salvați Copiii”.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ