Trupa de dansuri săsești din Codlea ne reprezintă la Festivalul Minorităților Naționale – Sulina

1
1.110 vizualizari
views

Organizată pentru prima oară în anul 2001, această manifestare și-a propus să descopere si să promoveze tineri interpreți și ansambluri, aducând în acest fel o contribuție la perpetuarea în timp a tradițiilor specifice fiecărei minorități.

Festivalul Minorităților „Serbările Deltei” adună laolaltă ruși, lipoveni, ucraineni, sași, turci, rromi, maghiari sau greci, sosiți din diverse localități: București, Codlea, Dej, Brăila, Tulcea, Sulina, Crișan etc., cu toții întrecându-se în plan artistic, spre mândria etniilor din care provin.
Evenimentul este organizat de Primăria orașului Sulina, Casa de Cultură Sulina, Asociația Administrațiilor Publice Locale din Delta Dunării, Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Național Cultural Tulcea, Centrul de Conservare și Valorificare a Tradițiilor Populare Tulcea și Centrul Artistic Tulcea.

Anul acesta festivalul va avea loc  în perioada 10-12 August, iar orașul nostru are de asemenea păstrători ai tradiției minorităților în cadrul evenimentului. Pentru a 3-a oară consecutiv, trupa de dansuri săsești din Codlea ne va reprezenta, ei trecându-și în palmares în anii anteriori două premii :

  • 2010 – Premiul special din partea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.
  • 2011 –  Premiul 2.

Un grup închegat, motivat și tânăr, trupa de dansuri săsești coordonată de Nicolae Râșnovean duce mai departe tradiția minorității germane din Codlea (Zeiden).
Haideți să îi susținem și să fim alături de ei!

Parada portului popular – Sulina 2011

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Trupa de dansuri sasesti din Codlea ne reprezinta la Festivalul Minoritatilor Nationale – Sulina : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias : regiuneacentru.ro

    […] acest fel o contribuție la perpetuarea în timp a tradițiilor specifice fiecărei minorități.citeste toata stirea din codlea-info.roRelated Posts:Prima ediție Battle “Street Nation” de la CodleaStrandul Codlea printre […]

Comments are closed.