Tot mai mulți români consumă carne de curcan în perioada sărbătorilor

0
890 vizualizari
views

Carnea de curcan rămâne o alternativă la cea de porc în perioada sărbătorilor. Fără colesterol și bogată în proteine, carnea de curcan și preparatele realizate în abatoarele de specialitate, sunt foarte apreciate de către consumatori.

Pe linia de abatorizare a unuia dintre cei mai mari producători din țară se tranșează curcanii și se fac produse finite cum ar fi: rulada, tobă, mușchi, cremwurști, piept afumat și alte specialități. În perioada sărbătorilor vânzările au crescut, însă au crescut și prețurile din cauza creșterii prețului la energie și gaz, explică directorul general al companiei, Răzvan Șandru

”Am încercat să menținem destul de jos prețurile, însă creșterile la utilități din ultima perioadă ne-au determinat să avem o creștere între 5 și 7%, deși costurile noastre și furajele au crescut cu 20 – 25%. Carnea de curcan este o carne slabă, bogată în nutrienți și ușor de asimilat, de aceea este preferată de consumator. Carnea este recomandată celor cu o viață activă. Prețul mediu de vânzare este între 15 și 20 lei pe kg, în funcție de sortimente”

Însă problema cea mai mare este importul cu produse și preparate din carne de curcan la prețuri de dumping din Polonia, mult sub prețul real. Mai mult, carnea pare să nu corespundă certificatelor de calitate, fiind de multe ori cu Salmonela și este deranjant că statul roman nu face nimic. Este clar că nu au acces în vest și vin spre România. Cine permite aceste importuri ar trebui tras la răspundere. Spre exemplu, Bulgaria a sistat pentru 6 luni importurile de carne din Polonia. Noi nu facem nimic, sugrumăm producătorul autohton.

VIDEO – News Hour with CNN

Chiar și HoReCa a înregistrat o creștere a comenzilor pentru preparatele din carne de curcan. Cel mai bine pare să meargă borsul de curcan cu tăiței de casă.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic