Topul chiriilor în România. Brașovul, pe locul 3

0
357 vizualizari
views

După doi ani de pandemie, prețurile chiriilor cresc de la o zi la alta în marile orașe.

Potrivit unui studiu realizat de o platformă de tranzacţii imobiliare – în prima parte a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut – chiria a crescut cel mai mult în Cluj-Napoca– cu aproape 13 procente. Topul chiriilor în România este continuat de Bucureşti, Braşov şi Iaşi. În timp ce în Sibiu şi Craiova, chiria pe metru pătrat este ceva mai mică de 6 euro.

Sumele solicitate în marile oraşe au crescut treptat, odată cu revenirea angajaţilor la birou și a studenților la școală cu prezență fizică – după doi ani de pandemie – dar şi pe un fond al ofertei tot mai reduse.

Ofertele chiriilor în marile orașe sunt tot mai puține, iar cea mai mare diminuare a numărului de proprietăţi listate la închiriere se regăsește în Cluj-Napoca, de minus 45% faţă de începutul anului trecut.

Urmează Braşov şi Iaşi, cu 32%, respectiv 25% mai puţine proprietăţi scoase la închiriere. Asta în timp ce solicitarile pentru chirii au crescut în majoritatea centrelor regionale. Pe primul loc fiind Constanţa, cu un plus de 13% în primele trei luni ale acestui an scriu cei de la observatornews.ro.

De cealată parte, Capitala, deşi a avut pe un singur site peste 41 de mii de potențiali chiriași, a înregistrat o scădere a cererii de închirieri de 11 puncte procentuale.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic