”Irina Rimes – Pe drumul meu meu” s-a lansat de curând. Dezvăluirile regizorului Barna Nemethi despre colaborarea cu artista de peste Prut

0
367 vizualizari
views

Irina Rimes a simțit că are nevoie de o schimbare în viața ei pentru a se regăsi, mai ales după cei doi ani de căutări pentru a-și reinventa cariera. Irina s-a gândit să spună lucruri despre oamenii care o inspiră, despre ce se întâmplă în spatele scenei și cât de mare este sacrificul pe care îl face pentru a deveni artist. Pe toate acestea le prezintă în mini-seria documentar ‘‘Irina Rimes – Pe drumul meu”.

Documentarul este regizat de Barna Nemethi care a spus că a fost o adevărată provocare să lucreze cu artistul și omul Irina Rimes.

‘A fost bine, cumva, că nu am mai lucrat împreună și ne-am luat foarte în serios ideea asta de documentar. Vă spun sincer o să descoperiți un personaj foarte diferit față de imaginea pe care ne-o facem privind-o la TV sau ascultând piesele de la radio. Luând și eu parte la această descoperire, pentru mine a fost o adevărată aventură. Ea este un artist care și scrie despre ceea ce trăiește, e inspirată de propria viață, iar muzica ei este extrem de personală. Sinceritatea ei s-a transpus foarte ușor în imaginea publică pe care o vedem. Irina Rimes mi se pare un artist unic”.

Filmările celor 3 episoade au durat 3 săptămâni, iar întreaga călătorie a fost una spontană unde, în paralel, au fost dezvăluite detalii despre sursele de inspirație ale albumelor anterioare, au fost pregătite videoclipuri și concerte caritabile.

Irina Rimes a călătorit într-un studio mobil prin șase orașe cu scopul de a-și finaliza albumul Acasă, un album cu un concept aparte, o călătorie inițiatică a ei spre redescoperirea sinelui. Producția albumului a fost realizată de către artistă și trupa ei în diverse zone ale țării (București, Brașov, Piatra Neamț, Iași). Despre cum s-a născut ideea documentarului, Barna Nemethi a spus că:

,, Ideea documentarului a venit din două direcții: una de a arăta ce înseamnă ca un artist să își termine un album, ce înseamnă să faci față la presiunea de a scoate ceva de succes. Dar și de la faptul că a vrut să facă albumul pe acest drum spre casa ei, la Izvoare, în Moldova. A luat trupa, producătorii, pe toată lumea și a plecat …Practic, am asistat la întreg procesul de creație. ”

Potrivit radiobrasovfm.ro, regizorul a explicat și motivul pentru care a vrut să facă un astfel de documentar cu Irina Rimes și nu cu un alt artist:

‘Eu cred ca Irina Rimes este artistul care merge foarte firesc pe linia asta dintre mainstream și underground. E un artist care poate să aibă și piese de hit la radio, dar are și un show care poate să fie extrem de powerfull și energic și diferit față de ceea ce vedem la artiștii pop”.

Primele 3 episoade din cele 7 ale mini-seriei documentar ”Irina Rimes – Pe drumul meu” au fost lansate  pe HBO MAX, în 3 iunie.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic