Tineri, fiți pragmatici într-o lume care nu vă iartă!

0
1.075 vizualizari
views

Prin intermediul proiectului „Caravana Carierei” Blocul Național Sindical face activități directe și concrete de consiliere a mii de tineri, însă vine și cu propunerea unui parteneriat inter-instituțional care să reunească actorii locali și care să genereze soluții rapide și eficiente pentru sprijinirea tinerilor. În perioada 23-24 ianuarie, Caravana Carierei se află la Colegiul Tehnic ,,Simion Mehedinți” din Codlea.
Conceptul propus de Blocul Național Sindical vizează crearea unei rețele la nivel județean, regional și național care poate oferi tinerilor servicii de calitate, care poate atrage finanțări și care poate elabora și implementa proiecte comune destinate tinerilor.

Faptul că tinerii au nevoie să fie asistați în acest proces de tranziție a fost constatat de BNS în urma experientelor directe și în urma semnalelor primite din piața muncii (atât din patea angajatorilor cât și din patea lucrătorilor) dar este confirmat și de datele statistice. La nivel european, aproximativ 7,5 milioane de tineri nu au un loc de muncă iar unul din 5 tineri nu își poate găsi un loc de muncă, în condițiile în care abandonul școlar a crescut la cote alarmante. Șomajul în rândul tinerilor este o problemă majoră în România, rata medie a somajului fiind de 25% în timp ce media la nivel european este de 22,5% (potrivit directorulul Direcției Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene). La această situatie s-a ajuns din cauza lipsei de coordonare dintre oferta de forță de muncă și cererea reală din piață, dar și din cauza lipsei unei strategii la nivel național și a acțiunii concentrate a actorilor din piața muncii.

BNS consideră că România ar trebui să aibă o Strategie Națională pentru tineri, care să integreze într-un plan dar, pe termen mediu sau lung, toți actorii cu atribuții în acest domeniu. Doar un demers comun, subsumat unei strategii coerente, cu fonduri indentificate dar și utilizate eficient, va avea efecte pozitive semnificative.

Caravana carierei la Codlea (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic