Șah la dragoste? Perspective…

2
1.990 vizualizari
views

Alegerile ne aparţin şi depind în totalitate de fiecare dintre noi, scria un bun prieten cu ceva timp în urmă. Era ferm convins că va şti să aleagă, încheind un capitol al vieţii şi deschizând unul nou cu toate oportunităţile direct proporționale cu mărinimia sufletului său. Acea tărie cu care îşi susținea teoria nu avea în calcul faptul că trecutul îl va urmări. I-am analizat situația la rece, punând în balanță şi luând în calcul toate variantele ce i-ar fi concretizat viitorul, cu tot cu variabile şi necunoscute, incluzând şi acel „şi dacă..” .

Dacă stai să îţi storci şi ultimul neuron, poţi într-o mare masură să stabileşti un viitor relativ al persoanei cât mai aproape de adevăr, cu condiţia să asociezi viaţa cu o tablă de şah în care tu, jucător, vrei să câştigi. Pentru asta trebuie să ştii să acţionezi pentru a determina, angrenând cât mai mulţi pioni şi resurse, atribuindu-le un scop precis, în funcţie de capacitatea fiecaruia de a a-l îndeplini. Fiecare îndeplinire inducând o reacţie premergătoare faţă de un alt pion care va reacţiona în consecinţă, având efectul scontat mai tarziu. Scopul final, însă, îl ştii numai tu.

Dar jocul de şah este un sport al oamenilor inteligenţi, nu şi îndrăgostiţi, iar dragostea nu este nici pe departe un sport, cu atât mai puţin un joc al minţii. Pentru a te îndrăgosti nici măcar nu trebuie să ai un intelect bine dezvoltat. Mai mult chiar, toată inteligența îţi este greu încercată în definiri contradictorii şi spulberată în final de un singur sentiment, cel mai de temut prin unicitatea sa, acela de om îndrăgostit. Contrar oricărei teorii despre învinşi şi învingatori sau dogmă ce ţine de statutul social al individului, în dragoste eşti întotdeauna cel învins. Restul este numai o chestiune de atitudine şi de acceptare.

Tu …ştii şah?

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. MI A PLACUT ARTICOLUL INTERESANT DAR NU POTI PRIMI NU MAI SAH SI DRAGOSTE SE JOACE IN DOI DAR SI SAHUL IN AMINDOI FOARTE USOR POTI PRIMI SI MATT

Comments are closed.