Te înscrii la competiția ”Fotbalul de cartier”? Află care sunt regulile jocului

0
1.331 vizualizari
views

Dacă te-ai decis și vii cu amicii din cartie la competiția de fotbal, trebuie să știi că avem premii oferite de sponsori pentru tine, dar și reguli care trebuiesc respectate. Astfel că, sâmbătă, pe 18 noiembrie, vei ști la ce să te aștepți când fluieră arbitrul începutul de meci la Complexul Sportiv Puiu Popa.

Detalii și înscrieri la numărul de telefon 0763.693.559, Dan Vlad.

REGULAMENT de JOC
* Dreptul de joc in aceasta competitie il au echipele care au achitat taxa de inscriere 100 lei ( totalul de bani din inscrieri vor fi directionati in totalitate podiumului de premiere)
* Drept de joc au jucatorii care au varsta minima de 16 de ani si au domiciliul in CODLEA.
Dreptul de joc in aceasta competitie se obtine prin depunerea la organizator lista completata de catre delegatul desemnat al echipei cu urmatoarele date:
– nume si prenume;
– data nasterii;
– seria si numarul CI sau BI;
– declaratie tip atasata legitimatiei, in care se precizeaza ca respectivul depune efort fizic si este apt din punct de vedere medical, jucand footbal si depune efort pe propria raspundere;
– jucatorii au obligatia sa prezinte BI/CI original, in caz contrar, neavand drept de joc
 
Echipamentul de joc:
 
* Echipamentul jucatorilor va fi compus din:
– tricou 
– sort
– tenisi sau adidasi cu sau fara crampoane, dar numai din cauciuc si inaltimea cramponului sa nu depaseasca 5 mm.
* In situatia in care echipele se prezinta cu echipamente in culori identice, obligatia de a schimba tricourile sau de a purta maieuri revine oaspetilor.
 
Reguli de joc:
* regulile generale de joc sunt cele specificate de R.O.A.F. cu modificarile specifice jocului de minifotbal.
* in teren se admit 4 jucatori de camp si 1 portar. + 3 rezerve
* nu exista notiunea de ofsaid.
* repunerea mingii in joc dupa un aut de poarta se face numai de catre portar si se poate efectua atat cu mana cat si cu piciorul, dar numai din interiorul careului de 6 m.
* aut-ul se considera lovitura libera indirecta si se executa cu piciorul de la aproximativ 1 m din interiorul terenului.
* distanta minima la executarea loviturilor libere este de 4 m (aproximativ 5 pasi).
* suprafata de pedeapsa este delimitata de careul de 6 m.
* lovitura de pedeapsa se executa de la punctul de 7 m (in afara careului), iar jucatorii sunt obligati sa stea in afara careului de 6 m la minim 8 m de poarta.
* orice lovitura libera indirecta acordata din interiorul careului de 6 m se va executa de pe linia de delimitare a acestuia.
* se permit un numar nelimitat de schimbari de jucatori, sistem handbal, cu mentiunea ca schimbarile sa se faca in dreptul bancii de rezerva al echipei si cu respectarea ordinii, adica jucatorul de rezerva intra in teren numai dupa ce un jucator a iesit.
* la repunerea mingii de catre portar, fara ca mingea sa fi parasit terenul de joc in prealabil, se poate inscrie un gol de catre acesta in poarta adversa atat cu mana cat si cu piciorul.
* repunerea mingii de la centrul terenului: se incepe cu pasa la adversar. In cazul in care mingea intra in oricare dintre porti, dupa primele 2 pase, jocul se va relua cu lovitura indirecta de la 6 m, iar golul nu se valideaza.
* dintr-o minge de arbitru nu se poate marca un gol, iar daca totusi acest lucru se intimpla mingea revine echipei adverse printr-o repunere de la 6 m.
* este interzisa deposedarea jucatorului cu mingea prin procedeul „alunecare” iar in momentul cand totusi se face acest lucru se va acorda lovitura libera indirecta echipei adverse, din locul infractiunii.
* orice lovitura libera sau aut se va executa in max 6 secunde din momentul in care jucatorul sau echipa este antentionata de catre arbitru. Daca jucatorul ce executa lovitura dictata intarzie (cu scopul de a trage de timp, decizie ce apartine exclusiv arbitrului) este in prima faza avertizat verbal, iar daca jucatorul continua sa intarzie inceperea jocului, va fi avertizat cu cartonas galben. Doar in cazul aut-ului, mingea va reveni echipei adverse.
* la loviturile libere directe sau indirecte, daca jucatorul ce executa lovitura cere distanta pentru zid, regula celor 6 secunde se aplica numai dupa fluierul arbitrului ce permite executarea respectivei infractiuni.
* daca jucatorul executa lovitura inainte de fluierul arbitrului va fi sanctionat cu cartonas galben, iar lovitura se va repeta.
* jucatorii de rezerva, antrenorii, delegatii, etc. care patrund in suprafata de joc, pe parcursul partidei (chiar daca meciul este intrerupt), cerand socoteala arbitrului, vor fi automat sanctionati cu cartonas rosu.
 
 Sanctiuni:
 
.* se va acorda cartonas galben in urmatoarele situatii:
– faulturi repetate;
– tinerea adversarului cu mana din spate;
– fault din spate;
– joaca mingea intentionat cu mana;
– comentarii la deciziile arbitrului;
– nerespectarea distantei de min 4 m la executarea loviturilor libere, din momentul in care jucatorul a fost atentionat de catre arbitru;
– trageri repetate de timp;
– schimbare incorecta;
– comportament nesportiv.
* se va acorda cartonas rosu in urmatoarele situatii:
– injurii;
– lovirea intentionata a adversarului cu cotul sau picioarele;
– lovirea fara minge, riposta la un fault;
– fault deosebit de grav, care se lasa cu leziuni sau spitalizarea adversarului;
– gesturi obscene;
– sare la bataie;
– suteaza cu mingea in arbitru sau oficialitati.
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic