Sunt codlean și vreau să ajut o bătrână să treacă strada

0
933 vizualizari
views

Vreau să ajut o bătrână să treacă strada. Mă pot baza pe cineva? Cum să nu! – a venit răspunsul… Și au sărit care mai de care să o ajute pe bătrânică.

Primul bărbat, vânjos, a luat-o pe bătrânică de-o aripă și când s-o treacă strada  încheietura mâinii acesteia a cedat sub strânsoarea bărbatului.

Au fost necesari patru ani de îngrijiri și tratamente medicale.

Cel de al doilea, un flăcau guraliv, s-a gândit să o treacă strada în brațe, fără să se asigure. Cât pe ce să îl trosnească un bolid. A revenit pe aceeași parte și de teamă nu a încercat din nou.

Un al treilea, cu banul pe el și lănțicul de aur la gât, s-a gândit să-i construiască un pasaj de trecere pe deasupra. A turuit zgomotos cu picamărul, muncind zi și noapte să construiască podul și când aceasta a fost gata, a constatat că bătrâna are rău de înălțime.

S-a dat sfoară în Țara Bârsei că bătrânica nu poate trece strada și după multe certuri și diferențe de opinii, un grup de oameni nou constituit i-a săpat un tunel. Așa vom rezolva sigur problema, și-au spus aceștia. Au săpat, dar nu în direcția bună, surpând casa vecinului de vis-à-vis.

Vecinul, vâdit supărat dar înțelept, a întrebat-o pe bătrână de ce anume are nevoie ca să treacă strada? Femeia a răspuns: ,,De liniște, maică, de liniște și înțelegere, că pot trece și singură,, …

Tu nu te-ai săturat de CODLENISME?

Codlenismul – În viziunea mea – este acea atitudine bine definită și argumentată de iubitor al orașului, însușită de o persoana în vederea atingerii scopurilor personale.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic