Sunetul clopotelor Bisericii Evanghelice Fortificate din Codlea

2
2.115 vizualizari
views

Până în 1892, turnul clopotniţă dispunea de trei, iar din octombrie 1892 de patru clopote, sunând în acordul Do major. Deoarece trei din aceste clopote au fost topite în Primul Război Mondial, comunitatea a comandat în 1923 alte trei clopote la aceeaşi firmă de unde au fost achiziţionate şi primele – firma Seltenhofer.

Asadar, cel mai vechi şi cel mai important monument arhitectonic al Codlei este actuala Biserică Evanghelică C.A. din centrul istoric al orşului, înconjurată de zidurile de fortificaţie şi bastioanele cetăţii medievale-Cetatea Bisericească. Două bastioane (ale ţesătorilor şi dogarilor din partea de nord), înaltul zid de apărare cu strajă şi cu majoritatea  cămărilor de provizii prezintă şi astăzi forma iniţială; alte părţi ale cetăţii bisericeşti, de-a lungul secolelor, au suferit transformări sau au fost demolate şi înlocuite cu alte edificii, mai adecvate cerinţelor timpurilor.

Biserica. Construită probabil în cea de-a doua jumătate a sec. al XIII-lea, purta hramul Sf.  Gheorghe sau Sf. Mihai. Se pare că iniţial a fost protejată de metereze cu palisade până la a doua mare invazie turcească în Ţara Bârsei în 1432, când a fost construită cetatea în jurul Bisericii.

Și în această vară Biserica Evanghelică Fortificată își așteaptă vizitatorii.

Mai multe detalii >AICI<

Program

Luni – Sâmbătă
10 – 18

Duminică
11 – 18

Turnul Bisericii Evanghelice Fortificate (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. […] Citeste mai multe despre >AICI< […]

  2. […] Citește și ,,Clopotele Bisericii Evanghelice Fortificate din Codlea” […]

Comments are closed.