Stadiul lucrărilor pe străzi în municipiul Codlea la momentul noiembrie 2014

0
913 vizualizari
views

În municipiul Codlea se desfășoară mai multe lucrări de reabilitare a străzilor și de execuție a unor lucrări în ce privește înlocuirea rețelei de apă-canal, astfel că orașul continuă să fie un adevărat șantier în lucru. Cel puțin așa stau lucrurile la momentul noiembrie 2014. Estimările de la începutul anului privind finalizarea lucrărilor pe anumite străzi nu au fost relative, astfel că socoteala de acasă, spune o vorbă, nu s-a potrivit cu cea din târg. Dacă la începutul lui 2014 se preconiza că strada Nouă va fi finalizată în această vară, din cauza unor probleme apărute la rețeaua de canalizare, execuția lucrărilor a fost mult întârziată fiind posibil ca abia în prima jumătate a lui 2015 să se poată circula între strada Lungă și intersecția cu strada Gării.  (vezi imaginea mai jos poza 1)

În celălalt capăt al străzii Nouă, aproape de intersecția cu drumul Hălchiului, s-a bordurat și turnat asfaltul pe trotuarul de pe partea dreaptă. (poza 2)

DSC_0108 (Copy) DSC_0111 (Copy)

Strada Constituției asfaltată

A venit și rândul străzii Constituției să fie asfaltată până la capăt, după ce s-a turnat covor asfaltic de la intersecția cu Avram Iancu și  până la sensul giratoriul din strada Scheilor.  ,,Pe nisipului,, cum mai este cunoscută această porțiune din cauza faptului că strada acumulează aluviuni din amonte cu fiecare ploaie, a fost asfaltată, însă stratul subțire de pe această porțiune ne face să credem că asfaștarea este o primă fază, pentru că lipsesc bordurile, iar trotuarele arată ca naiba! Așadar, așteptăm ca în primăvară să se ducă treaba la bun sfârșit. Momentan, conducătorii auto pot răsufla ușurați. Este mult mai bine.

Str. Constituției
Str. Constituției

 

Strada Tudor Vladimirescu

Pe Tudor Vladimirescu se introduce canalizare nouă. Mai bine spus, se reface rețeaua apă-canal. Aici se circulă pe un singur sens și începând de săptămâna viitoare strada va fi închisă, întrucât se vor efectua săpături la cazma pentru fiecare imobil în parte în vederea racordării la conducta principală. Lucrările vor dura cel puțin două săptămâni, ne spune dirigintele de șantier. Se recomandă evitarea zonei pentru cei care locuiesc în cart. Măgurii.

Tudor Vladimirescu
Tudor Vladimirescu

Strada Scheilor va fi asfaltată

În cursul zilei de 18 noiembrie strada Scheilor era pregătită de către drumari pentru a fi asfaltată. Porțiunea dintre Lungă și sensul giratoriu (de la Metter și până la Taropița) va fi asfaltată după ce și pe această stradă au fost refăcute rețelele de apă-canal.

Pe parcursul ultimilor doi ani, foarte multe străzi din oraș au fost reabilitate, înlocuindu-se în prealabil rețeaua apă-canal, gaz, unele dintre acestea fiind la prima asfaltare din istoria orașului, însă mai sunt foarte multe străzi pe care se circulă în condiții mizere.  Revenim cu planul de acțiune al administrației locale pentru anul 2015.

Str Scheilor
Str Scheilor
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic