Brașoveanul Ioan Adam, deputat PSD, față în față cu justiția

0
1.064 vizualizari
views

După intervenția de luni, 17 noiembrie, în care președintele Klaus Iohannis cerea Parlamentului României să dea aviz liber justiției în cazul parlamentarilor, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz pozitiv cererii de avizare a arestării preventive a deputatului PSD Ioan Adam. Procurorii DNA îl acuză pe Ioan Adam că ar fi încercat să obţină retrocedarea ilegala a 43.000 de hectare de pădure. Cazul a mai ajuns de două ori în atenţia deputaţilor din comisie, dar verdictul a fost amânat.

Procurorii DNA îi acuză pe Ioan Adam, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților, că face parte dintr-un grup infracţional organizat care a prejudiciat statul cu 300 de milioane de euro, prin retrocedarea ilegală a zeci de mii de hectare de pădure.

Deputatul Ioan Adam ar fi fost pionul principal în schema de corupție din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Fost judecător, în momentul de faţă avocat, acesta îl reprezenta pe Ellie Vlad Sturdza, cel care a revendicat 40 de mii de hectare de teren forestier, în calitate de moştenitor. Anchetatorii susţin că acesta este rudă de gradul 5 cu familia Sturdza şi nu ar fi avut dreptul la moştenire. Ioan Adam ar fi rezolvat însă această problemă. În primul rând, a apelat la soţia sa, judecător în Braşov.

 

UPDATE: Orele 18:30 – 248 de deputați au votat pentru si 63 împotriva arestării preventive.

ioan adam deputat

Detalii pe digi24.ro

Argumentele DNA în cererea de aviz

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic