Spitalul Codlea se redeschide. Interviu cu dr. Coste Claudia si Erwin Albu

17
4.683 vizualizari
views

Dupa lungi asteptari, dupa proteste de strada si nemultumiri venite din partea majoritatii codlenilor fata de decizia Guvernului, cand nimeni nu mai spera aproape nimic, cand edilii orasului erau pregatiti sa il vanda, minunea s-a-ntamplat:  Spitalul Municipal Codlea isi va redeschide portile. Principalii sustinatori in lupta pentru redeschiderea spitalului din Codlea, Erwin Albu si dr. Claudia Coste (manager spital), au transmis tuturor cetatenilor orasului ca, urmare a deciziei Curtii de Apel Brasov, spitalul va putea incheia din nou contract cu CAS. Iata si solutia pronuntata de instanta de judecata:

„Respinge excepţia prematurităţii acţiunii formulată de reclamanţi şi excepţia lipsei plângerii prealabile, excepţii invocate prin întâmpinare de pârâtul Ministerul Sănătăţii pe fondul cauzei. Admite cererea de suspendare formulată de reclamanţii în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României, cerere formulată în cadrul dosarului nr.552/64/2011 conexat la dosarul nr.384/64/2011 şi în consecinţă: În baza art.14 şi 15 din Legea nr.554/2004 dispune suspendarea executării HG nr.212/9.03.2011 – anexa 1 şi anexa 2 – poz.19 cu privire la Consiliul Local Codlea şi Spitalul Municipal Codlea şi a HG nr.345/31.03.2011 anexa nr.1 şi anexa nr.2 – poz.20 cu privire la reclamantul Spitalul Municipal Codlea, acte emise de pârâtul Guvernul României până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei pe fond.”

Interviu cu dr. Claudia Coste si Erwin Albu

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

17 COMENTARII

 1. Felicitari pentru o prima reusita! Este un pas important in relansarea spitalului din localitate si in asigurarea actului medical pentru codleni. Personal ii multumesc lui Erwin Albu pentru incapatanarea de care a dat dovada in actiunile sale de sustinere a necesitatii functionarii unitatii medicale din Codlea, doamnei doctor Claudia Coste pentru indarjirea cu care in toata aceasta perioada a inteles sa asigure urgentele prin camera de garda, si nu in ultimul rand oamenilor, celor care aproape sambata de sambata au fost prezenti in promenada sa isi sustina cauza.

 2. Vreau sa ma spal de pacate si voi ajuta Spitalul cat mai mult.
  Prima data trebuie sa plece din consiliul local Petrea Ioan ,care a reprezentat consiliul in consiliul de administratie si a tradat interesele comunitatii in folosul lui

  • Dl. Prejmerean Marian alias „primarul” mi-ar fi rusine sa vorbesc in numele primarului … mai incearca sa pacalesti sistemul, sa stii ca eu nu dorm prietene !!!
   Si daca vrei sa fii primar candideaza la anul !

 3. FELICITĂRI , și cât mai puțini pacienți pentru spital , să-i însănătoșească numai gândul că cineva poate avea grijă de ei la nevoie. Tot mai multe realizări Erwin cu dârzenie și încăpățânare se poate.

 4. Buna la toti cititorii.
  In sfarsit si o veste buna , chiar daca este doar ceva provizoriu.
  Multe felicitari lui Erwin si Dnei Costea. Merita respectul si adminratia noastra mai ales Erwin pentru toata daruirea lui. Sa nu uitam ca are dosar penal pentru ceea ce a facut. Sper sa fim toti langa el si cand va fi tras la raspundere.
  As dori sa fac insa o mica precizare: Intr-un stat de drept hotararile judecatoresti nu sunt influentate d miscari de stada. Legea nu tine cont de manifestatii (poate doar unii judecatori). Faptul ca instanta a dat dreptate urbei noastre se datoreaza in cea mai mare masura JURISTILOR primariei Codlea , care se pare s-au pregatit bine si au CASTIGAT procesul. Si eu am participat la manifestatii, dar nu datorita mie s-a castigat procesul ci pentru ca LEGEA a fost respectata.
  Sa vedem ce se va intampla in continuare.
  Cu stima,
  Dorin

 5. Si inca o precizare:
  Probabil ca multi ma vor injura pentru cele scrise mai sus. Este dreptul lor instr-un stat democratic. Din pacate acesta nu este un stat democratic dintr-un motiv absolut banal: S-au inchis 47 de spitale. La 3 dintre ele s-au dat aceste decizii. Ar trebui (conform principiului precedentului) ca , automat, si celelalte sa aiba aceeasi decizie, daca a fost ceruta.
  Noi trebuie sa unim insa acum pentru a PUNE IN APLICARE hotararea. Asta, daca autoritatile nu fac recurs , care va merge pana cand se judeca fondul, care si el poate avea un deznodamant nefericit.
  Asta este. Asa e legea. Dar ar fi normal ca Dna Coste sa mearga mai departe impreuna cu primarul si consiliul local, doar asa se poate face ceva, uniti. Statul nu incearca decat sa foloseasca celebra :”Divide et impera”, ceea ce in Codlea (ca si in toata tara) ii reuseste de minune.
  Cu stima…

  • Foarte frumos expus domnule Saramet, pacat ca nu suneti jurnalist, se simte „puterea” analizei si a echidistantului din dvs.

   • Buna ziua,
    ma bucur de aprecieri si as vrea ca mai multi cititori sa isi scrie opiniile aici.
    Din pacate primeaza extremele in Romania. Ca matematician stiu ca media ponderata este totdeauna mai buna decat politica extremelor. Actiunile de strada sunt necesare si utile dar , cand devin prea multe , risca sa distruga ceea ce au creat. TOATE sistemele statale create prin revolutii au esuat. Asta o spune istoria si nu eu.
    Inclusiv statul creat de noi prin revolutia din ’89.
    Cu stima,
    Dorin

 6. Buna,
  este pacat ca, la 650 de vizualizari, sunt doar 4 comentarii. Daca nu ne spunem unii altora parerile (laudative sau critice) nu vom avansa.
  TREBUIE sa spunem ce avem de spus. Aceasta este arma noastra.
  Dorin

 7. Felicitari ! Pentru lupta, pentru ….tot! Si multumim! Atat eu cat si copiii mei am avut nevoie de acest spital de atatea ori…Doamna dr. Coste este un medic adevarat…multi, toti stiu asta ! Iar Erwin…un luptator! Ar fi nevoie de mult mai multi astfel de oameni ca sa se mai poata intampla si „minuni”in orasul nostru. Inca o data…multumiri pentru lupta…si sa dea Dumnezeu sa fie intr-un ceas bun!

 8. Aprecieri!!Este foarte bine ce se intampla in Codlea, iar decizia mentinerii spitalului, fie ea si provizorie, parca ne da speranta ca se mai pot schimba anumite lucruri in Romania…dar propun sa luptam pentru MENTINEREA SPITALULUI prin 2 puncte cel putin:
  1. Este foarte clar ca statul nu va investi 1 leu in plus(tocmai pe considerentul ca a fost evaluat si l-au gasit ineficient), deci….trebuie sa urmeze campania de investitori in Codlea, pentru spital.(acum sa vedem cati vor iesi in strada….daca nu decizia chiar ca va fi provizorie)
  2. Valorificare spatiilor neutilizate din spital, (atribuire gratuita sa inchiriere numai persoanelor sau firmelor care isi manifesta activitatea in domeniu sanatate,social), astfel obtind un fond minim pentru mentinerea lui.
  3. Este foarte clar si demonstrat deja ca Dr. Coste Claudia este un doctor foarte bun, lucru cu care ne mandrim, dar este la fel de probabil ca ar fi nevoie
  si de un administrator in echipa dansei….(sincer nu stiu daca are sau nu pe cineva, dar mai mult de jumatate din reusita spitalului atribuim modului de administrare.Sunt lucruri administrative pe care le poate dezvolta dansa, fiind in domeniu, dar sunt si altele care tin de strategie)
  Cu stima, Lucian

 9. Si spitalul unde lucrez eu s-a inchis-spitalul Parscov-Buzau,iar acum aproximativ o luna acest spital figura la minister cum ca functioneaza si are si linie de garda ,asadar unde sunt banii alocati pentru functionarea lui? Bravo celor din Codlea!

 10. Bravo Erwin,bravo d-na Coste,bravo tuturor cetateniilor care au participat la toate actiunile desfasurate pentru impiedicarea inchiderii spitalului municipiului Codlea,se vede ca nu au fost in zadar iar rabdarea ne-a fost raspaltita!

 11. Pai……. Eu sunt in urma ca de obicei.N-am inteles nimic din comentariul lui „Popa „cel de la ora 10, 25 si nici raspunsul lui Robert dar …mai am timp sau ma lamuriti si pe mine. Apropou, daca va fi sa ne vedem cu act medical, european asa cum este normal si cum ar fi trebuit de la inceput, atunci sa stiti ca am sa inchin si eu o sticla de bere la un gratar pe maial si de ce nu poate o sa o si beau si am sa cant Internationala impreuna cu voi toti care mai credeti in drepturile omului.( si de ce nu si in obligatiile ce ne revin ca cetateni)

  • Anisoara, „Vreau sa ma spal de pacate si voi ajuta Spitalul cat mai mult.” scoate in evidenta faptul ca acel Popa s-a dat drept primarul orasului, iar Robert Cadar dupa ce l-a verificat (exista modalitati de verificare exacta a celui care scrie), i-a batut obrazul. 🙂

Comments are closed.