Batalia castigata de codleni,subiect la nivel national

33
2.795 vizualizari
views

Vestea aflarii hotararii Curtii de Apel Brasov de a redeschide portile spitalului din Codlea s-a raspandit ca gandul in toata tara, batalia castigata de locuitorii orasului fiind salutata de foarte multi oameni, la toate nivelele. In direct la Antena 3, a fost invitat Erwin Albu, omul care a aratat tarii unde este Codlea pe harta prin actiunile civice desfasurate in toata aceasta perioada, actiuni menite sa readuca codlenilor ce le-a fost luat pe nedrept: Spitalul Municipal Codlea.

Erwin Albu vobeste deschis despre duplicitatea autoritatilor locale.

Victoria codlenilor,subiect national

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

33 COMENTARII

 1. Buna seara ,
  meritul este ca a luptat cu toti atata timp. Poate (poate) chiar a influentat judecatorii (e chiar posibil in tara bananiera in care traim). Dpdv legal bineinteles ca nu are nici un merit. Meritul este al juristilor primariei, pe care chiar Erwin i-a blamat atata vreme.
  Cred ca ar trebui sa dam Cezarului ce-i al Cezarului.
  Cu stima,

  • Bună Dorine, te rog să ai în vedere următoarele aspecte:

   1. Dacă nu exista presiunea noastră, a cetăţenilor, autorităţile nu hotărau menţinerea spitalului, nu dădeau guvernul în judecată, îşi retrăgeau oricum acţiunea şi eventual privatizau NETRANSPARENT spitalul (am scris pe larg despre subiectul acesta pe blog, te rog să citeşti dacă poţi, nu fac acum vreo polemică asupra celei mai bune soluţii pentru spital).

   2. Acţiunea concepută de jurişti a fost deosebit de neprofesionistă. Aşa că nu ştiu pe ce îţi bazezi aprecierile faţă de ei (Nu zic asta ca să mă apreciezi pe mine, ok? :)). Voi publica pe net în curând toate documentele şi te vei cruci. Două acţiuni identice, 7-8 termene de judecată cumulat, o varză în dosare. Te rog să te interesezi, te grăbeşti cu concluziile. Dacă aveai astfel de angajaţi la firmă te dădeai cu capul de pereţi. Viciile de procedură s-au ţinut lanţ, iar formulările acţiunii au fost jenante. Judecătoarea a spus la un moment dat „nebunia din dosar continuă în sala de judecată” (citat aproximativ).

   În rest , mulţumesc mult , deşi nu este victoria mea ci a comunităţii(a se vedea şi comentariul meu de mai jos) şi sper să ţinem aproape în continuare.

   • D-le Albu, atat de neprofesionisti si totusi au castigat ( ce-i drept, doar o batalie )? Parca, totusi, ceva nu se potriveste.

    • Acţiunea a fost concepută şi înaintată de juriştii primăriei. Spitalul a mai fost reprezentat ulterior (pe parcurs, după depunenerea acţiunii) de doi avocaţi,care au mai „curăţat” problemele. Când nu timbrezi corespunzător, când dosarul este „alambicat” voit etc, când judecătoarea se exprimă clar cu privire la reprezentanţii direcţi ai primăriei (la un moment dat judecătoarea a felicitat că unul dintre jurişti nu a mai participat la proces) , nici nu mai încape în discuţie prestaţia acestora.
     Voi publica dosarele. Atâtea termene au fost degeaba, au lungit agonia şi au dat apă la moară celor care cântau prohodul spitalului.
     Pe de altă parte, procesele peirdute de către juriştii primăriei Codlea sunt într-o marjă deosebit de mare.
     Osă public documentele şi veţi vedea. Din păcate, prestaţia „la bară” nu a putut fi înregistrată. N-am mai fi avut ce discuta 🙁

     • Codlea Info are si inregistrari audio, inregistrari care sustin punctul de vedere al lui Erwin Albu. Din pacate acestea nu pot fi date publicitatii.

     • Salut Erwin,
      eu nu ma ocup cu documentatie de Procese. Fapt este ca procesul a fost castigat. Asta inseamna ca a fost facuta actiunea bine. Vorbim de acest proces. Ce s-a intamplat la altele e alta poveste.
      Cu stima,
      Dorin

     • Dorine,
      nu vrei sau … nu vrei ( 🙂 )să înţelegi că acţiunea nu a fost făcută bine de la început şi chiar am motive să spun că s-a încercat „trântirea” procesului?

      Dacă guvernul nu încălca legea la întocmirea HG-ului de sistare a fondurilor către Codlea, bineînţeles că nu aveam câştig de cauză. Adică oricum se câştiga procesul doar pe baza simplei atacări a actului guvernului!
      Dar prin tărăgănarea procesului de către juriştii noştri s-a dat apă la moară celor care vroiau NETRANSPARENT să privatizeze spitalul. Punct.

      Acţiunea nu a fost făcută deloc bine, am avut termene nenumărate pline de vicii de procedură din partea juriştilor noştri. Săcelele şi Comăneştiul au câştigat după 2 termene. Noi am avut nevoie de 2 acţiuni paralele şi culmea identice şi 10 termene pline de aberaţii din partea juriştilor noştri! Care parte nu se înţelege aici?

     • Salut Erwin,
      aici doresc sa ma delimitez TOTAL de spusele Tale. Acuzele ca s-a incercat „trantirea” procesului sunt extrem de grave. Ceea ce faci acum nu mai are nici o legatura cu mine. Daca ai astfel de dovezi trebuie sa le prezinti la parchet. Daca nu ai ar fi frumos sa iti retragi cuvintele.
      Cu stima,
      Dorin

     • Am spus că am astfel de dovezi din felul în care s-a făcut documentaţia, acţiunea. Sunt documente clare.

     • Eu am reacţionat în acest moment în primul rând la remarcile tale repetate că juriştii au făcut treabă bună.

      Despre activitatea acestora în general şi în special în cazul spitalului, la următoarea şedinţă de CL voi cere ca cetăţean o analiză atentă şi chiar sancţionarea acestora.
      Şi la ultima şedinţă de CL din iulie, chiar şi consilierii au recunoscut prestaţia jenantă a departamentului juridic al primăriei. Asta s-a şi filmat! Multe procese s-au pierdut în anii ăştia, Dorine…

 2. Buna,
  ca sa ii si lui Erwin ce-i al lui nu uit sa recunosc meritele lui absolute in ceea ce priveste taria de caracter de a lupta in ciuda tuturor oprelistelor. Daca are un merit adevarat este acela ca a facut situatia Codlei cunoscuta in TOATA tara. Probabil acest lucru a contat mult in hotararea judecatorilor, chiar daca reiau ideea ca este o idiotenie de nedescris ca un judecator sa dea un verdict la presiunea strazii.
  Cu stima,
  Dorin

 3. Meritul de a aduna „o mana” de oameni care sa lupte, printre care , probabil, nu ai fost, draga Marcel. Meritul ca nu se ghideaza dupa ….”dezbina si condu”…ci, cu riscul de a fi condamnat penal, a „imbinat” niste oameni, niste fapte si a aratat tarii ca suntem nedreptatiti si privati de un drept al nostru.

 4. Vă mulţumesc din inimă tuturor. Însă nu este victoria mea, este victoria comunităţii noastre. E adevărat că „războiul” nu s-a terminat, e nevoie de o eficientizare a spitalului şi mai sunt şi alte probleme prin Codlea pe care doar presiunea cetăţenilor asupra autorităţilor nepăsătoare le poate rezolva.

  Vă „instig” (cum sunt acuzat într-unul din dosarele penale) în continuare la civism.
  Citiţi vă rog: Manifest „Instigare la civism”: A fi consecvenţi sau de ce protestează codlenii „degeaba” (clic aici erwinalbu.blogspot.com/2011/05/manifest-instigare-la-civism-fi.html )

  Sper că s-a demonstrat că cetăţenii pot să schimbe cu adevărat ceva atunci când se implică şi iau atitudine. Dacă nu exista presiunea noastră constantă, a cetăţenilor, nu se dădea nici Guvernul în judecată sau se renunţa la proces şi se privatiza deja netransparent spitalul. Demisia mea din Consiliul Local (motivată aici: erwinalbu.blogspot.com/2011/06/demisia-de-onoare-din-cadrul.html) nu înseamnă absolut deloc o cedare, ci doar renunţarea la funcţii în semn de protest. Mai sunt multe de făcut şi mergem înainte.

 5. Salut Erwin,

  multa bafta pe mai departe. Ai grija ce faci. Cateodata trebuie sa te mai gandesti si la tine.

  Dorin

 6. As mai adauga ceva:
  Daca faptul ca eu sustin un stat de drept si nu unul in care legea se face in strada ma descalifica in fata oamenilor, atunci prefer sa fie asa.
  Ceea ce nu intelegem noi romanii este ca SALVAREA noastra nu poate veni decat de la un stat de drept. Restul sunt baliverne care nu atrag decat reporterii. NOI trebuie sa ne schimbam si sa transformam Romania. Asta se face la fiecare in familie si nu la megafon.
  Asta sustin eu. Trebuie sa cautam solutii , nu vinovati.
  Cu stima,

  • Dragă Dorin, nimeni nu te contrazice, doar că tu omiţi un lucru esenţial : noi nu avem un stat de drept!

   Desigur că instanţa nu trebuie să fie influenţată de acţiune de presiune, fie din stradă, fie din culise. DAR FĂRĂ CA CETĂŢENII SĂ IASĂ ÎN STRADĂ NIMENI NU ÎŞI MAI FACE DATORIA ÎN ROMÂNIA.

   Presiunea atitudinii protestare, civice, este singura unealtă care a mai rămas ca cei puşi în funcţie să reprezinte cu adevărat nevoile cetăţenilor. Despre asta vorbim.
   Prezenţa cetăţenilor în stradă este nu doar un drept al acestora, este o nevoie uriaşă. Nu se vede clar asta?

 7. Draga Erwin,
  tocmai aici difera parerile noastre. Eu cred ca traim intr-un stat civilizat, cu oameni intregi la minte. Chiar daca unii politicieni calca pe de laturi, chiar daca unii nu mai cred, EU cred ca Romania este un stat de drept. Ca nu e perfect, sunt de acord, dar nu depinde decat de noi sa lasam deoparte pe „Nasul”, „Antenele”, „Diaconescu” si ne educam altfel copiii. Noi trebuie sa fim exemplele si eu nu sunt convins ca sunt cel mai bun exemplu. Tu esti? Cei care citesc asta sunt?
  Aici e intrebarea.
  Dorin

  • Of…după o deloc adâncă analiză şi chiar după 7 ani de prezenţă într-un consiliu local unde am fost un Gică contra pentru felul în care se luau sau se respectau hotărâri, eu pot să spun că NU avem stat de drept. Părerea mea.Stat de drept este în Germania. Adică unde cei puşi în funcţii deservesc populaţia. Îmi doresc însă să avem unul şi cred şi eu că avem nevoie de unul. Nu am ajuns încă acolo şi până atunci mai există derapaje, forţări, exagerări. Dar da, de fiecare dintre noi depinde.

   Prin comentariile tale însă Dorine, şi scuză-mă că o scriu public, tai din elanul celor care îşi doresc un stat de drept şi cred că trebuie să aibă o atitudine civică. Nu cred că vrei asta cunoscându-te, dar asta provoci din păcate. Desigur că e de comentat dacă atitudinea civică este la megafon, blocând drumul, legat de copaci, în familie, făcând curat în faţa casei etc. Eu cred că toate trebuie coroborate şi au rostul lor. Fiecare să facă câte puţin din ceea ce poate.

   Nu e deloc rău că avem păreri diferite. Este esenţa progresului până la urmă. Îţi mulţumesc mult pentru această dezbatere civilizată.

 8. Citesc si eu pe-aici ce mai scrie lumea… Intr-adevar, sunt de acord, populatia ar trebui sa puna presiune pe conducatori in momentul in care acestia din urma o „iau pe aratura”. Protestele nu le-am inventat noi. Uitati-va ce se intampla spre exemplu in Germania, Franta sau Marea Britanie in momentul in care se iau masuri de restrangere a unor drepturi cetatenesti, ridicari de taxe etc. Sunt uneori sute de mii de oameni care demonstreaza. Revenind la Codlea noastra…vad ca se invoca presiunea populara asupra autoritatilor ( remarca repetata si la Antena 3 ). Fara suparare, insa mi se pare hilar. Nu vreau sa reaprind polemica privitoare la numarul de oameni prezenti la mitingurile de sustinere a spitalului, insa in cel mai bun caz s-au strans 1000 de oameni ( in medie nu s-au depasit 500 de participanti – o spun si pentru ca am participat ). La o populatie de 20.000 de locuitori asta inseamna ca cea mai buna prezenta a fost de 5% iar in medie de 2,5%. Asta se numeste presiune populara ? Hai sa fim seriosi. Daca erau constant in jur de 50% era cu totul altceva. Da, de acord, am facut cunoscuta dorinta noastra de a avea spital. Dar cam atat. Pana una alta, ne convine sau nu, adevaratii artizani ai acestei batalii castigate ( insist pe termenul de „batalie” caci razboiul nu s-a castigat si va mai fi mult si greu pana la final ) au fost avocatii si juristii care au reprezentat spitalul/primaria Codlea. Acolo s-a castigat spitalul, in sala de judecata si nu in strada. Nu contest ca au fost vicii de procedura si lipsa de profesionalism. Se prea poate ca reprezentantii primariei sa fi dorit „trantirea” procesului. Insa acuzele trebuiesc demonstrate, altfel care mai este diferenta intre noi cei care dorim transparenta si ei ( primar, consiliul orasenesc ) care incearca pe cat posibil sa ascunda afacerile ce ne privesc in mod direct ?

  • Eu vorbesc despre atitudine. Un singur om dacă ia atitudine şi nu se lasă poate să fie câteodată de ajuns. Desigur, ideal ar fi fost să fim mult mai mulţi decât am fost…

   Repet ceea ce am scris de mai multe ori (şi scuze dacă o tot fac, dar am vaga impresie că nu se citesc tot timpul comentariile mele-nici nu e obligatoriu- şi trebuie să reiau): fără presiunea acelei „mâini de oameni”, atâţi câţi au fost, Consiliul Local nu hotăra de două ori consecutiv ,în februarie şi martie, menţinerea spitalului. Nu hotăra darea în judecată. Cei care au participat la şedinţe au putut observa uşor asta.
   Desigur că apoi s-a câştigat în sala de judecată. Acolo însă s-a văzut clar cum decurg lucrurile. Mai este documentaţia acţiunii. Am participat la fiecare termen, singurul membru al consiliului, şi mi-a fost dat să intru în pământ de ruşine de prestaţia jalnică a juriştilor primăriei. Echipa Codlea Info a participat de cel puţin două orişi poate să confirme. Dacă nu erau clare încălcările guvernului în luarea deciziei de tăiere a fondurilor, nu se câştiga. Dar aşa, orice simplu atac în contencios a anulat HGul. Nu vreo măestrie a juriştilor, ba chiar deloc. Mai sunt 2 precedente, Comăneşti şi Săcele, care au câştigat mult mai uşor…

   Îmi pare rău că nu s-a observat până acum că nu vorbesc sau acuz nedocumentat. Nu îmi permit să scriu „Popa e hoţ”, pentru că nu pot dovedi, deşi poate că ştiu multe. E probabil vina mea, trebuie să îmi dau mai mult silinţa…. Deşi nu ştiu ce aş mai putea face în plus.

   AŞADAR, DEŞI DECIZIA A FOST CÂŞTIGATĂ ÎN SALA DE JUDECATĂ, EU SPUN CĂ TOT DEMERSUL SE DATOREAZĂ PRESIUNII CARE A PROVOCAT ACŢIUNEA.

   Mă gândesc de multe ori la firul de praf. Amintiţi-vă cât de mult deranjează un fir de praf sub pleoape. Vă rog să mă înţelegeţi corect: îmi doresc ca persoană să fiu acel fir de praf în ochiul celui pus să mă reprezinte….

   • Va doresc succes in activitate Domnule Albu! Insa nu stiu daca ma pot bucura ca va puteti face reclama (ascunsa) prin intermediul acestei pagini de internet (sansa pe care alti cetateni interesati nu o au) pt ca astept inca sa citesc ADEVARUL despre Votul de la Formul German (inscris pe persoana juridica … singurul din tara) … totusi astept asta sublinind faptul ca nu cred ca o vor face (desi nu pricep de ce) iar daca o fac, o vor face in favoarea Dumneavoastra, fara a consulta si pe cei care au iesit din organizatie datorita fraudei de vot practicat de dumneavoastra … vreau sa spun ca in aceasta directie ma-ti dezamagit … ma-ti pierdut ca simpatizant!

 9. Salutare Dorin, din cate vad se pare ca esti una dintre persoanele intelectuale ale orasului, pardon „MUNICIPIU” care era sa ramana fara spital. O mica intrebare referitoare la exemple, stat de drept si chestiile care le tot repeti tu pe acolo: „Unde erai cand Erwin Albu a inceput si a sustinut actiunea de recuperare a spitalului si ce vrei sa ne faci sa intelegem ?” . Imi cer scuze daca te deranjeaza intrebarea dar nu inteleg care e interesul tau, ce rezolvi prin tot ce ai publicat ?

  ps: Multumim Erwin, macar atat.

  • Prietene,
   habar nu am unde era cineva din Codlea, dar eu am fost in primul rand pe strada, la „lupta cu jandarmii”. Poti sa il intrebi pe Erwin. Faptul ca eu si cu el suntem de pareri diferite la anumite nuante ale statului de drept nu inseamna decat ca ne respectam si suntem prieteni.
   In afara de asta eu postez sub numele real si INTREG, nu mi-e frica sa imi asum responsabilitatea spuselor si faptelor.
   Cu stima,
   Dorin

 10. Sorin imi pare rau ca ma bag si eu, dar nu cred ca suntem cei mai in masura sa ii punem pe altii la zid atata timp cat „unii” dintre noi nu am participat mai deloc la aceste actiuni, dar avem tupeul si putem sa judecam pe altii !

  • Robert, şi eu am ridicat parţial problema prezentată de Sorin (ase vedea mai sus), arătând că pentru unii, o parte din ceea ce scrie Dorin Şaramet taie elanul de un anumit fel de atitudine civică, cel puţin aşa cum o cred eu de necesară, uneori , cu părere de rău, chiar mai radicală. Nu cred că Sorin l-a pus la zid pe Dorin (sau nu te-am înţeles eu bine pe tine?).

   • Salut,
    abia acum am vazut comentariul Tau. Faptul ca sunt impotriva actiunilor de strada este un lucru pe care mi-l asum. Sorin poate scrie cate intrebari doreste, este dreptul sau. Asta nu inseamna ca eu nu pot raspunde cum doresc. Ideea este ca avem aceleasi idealuri dar incercam sa le ajungem in mod dfiferit.
    Cu stima,
    Dorin

 11. Fara a pune paie pe foc … CAND CITIM ADEVARUL (cu majuscule subliniat si caractere groase) PE ACEASTA PAGINA, DESPRE VOTUL DIN PRIMAVARA DE LA FORUMUL GERMAN !!!

  • Salut Horatiu,

   este limpede ca Erwin va candida in primavara. Nu numai ca va candida dar va avea si votul meu (la Consiliul Local). Eu chiar il stimez si pe el si ceea ce face. Repet insa ceva : asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu el in toate cele. Cred ca asta defineste cel mai clar democratia. Prea mergem pe sloganul : „Cine nu spune ca noi e impotriva noastra!!!”.
   Cu stima,
   Dorin

Comments are closed.