Spectacol de teatru cu actori amatori la Centrul Cultural “Reduta”

0
1.093 vizualizari
views
„Pot trăi altfel decât dacă aş sta în închisoarea unui singur teatru”
Horatiu Malaele

Toți cei prezenți în această seară la Centrul Cultural „Reduta” din Brașov au asistat la un veritabil spectacol de teatru pus în scenă de actori amatori de la Fundația Rafael din Codlea cât și de persoanele private de libertate de la Penitenciarul Codlea.
Evenimentul cultural „Omul cel de dincolo de noi” a fost organizat de Serviciile de Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Codlea, de Fundația Rafael și Centrul Cultural „Reduta”.
Nu este pentru prima dată când acești oameni speciali de la Fundația Rafael sunt admirați pe scenă, jucând,dansând, povestind, zâmbind, reușind să creeze în jurul spectatorilor un aer plin de bucurie, de frumusețe și autenticitate.
De admirat a fost și efortul artistic al persoanelor private de libertate, implicate în acest proiect. Aceștia și-au asumat rolurile avute cu mare responsabilitate și au transmis bucuria de a se exprima, de a dărui.
Astfel, deținutii de la Penitenciarul Codlea au pus în scenaă, în regia actorului brașovean Gabriel Costea, piesa „D-ale Caragialelui”, iar efortul lor artistic s-a putut observa limpede de spectatori. Textul lui Caragiale a fost prelucrat cu umor și finețe, reușind să fie transpus cu creativitate într-o piesă vie și captivantă.
Persoanele cu dizabilitati au jucat în piesa „Regasirea” și au reușit să închege o poveste frumoasaă de viață, despre prietenie, talent, perseverență, ambiție. Nu le-a lipsit zâmbetul de pe buze, emoțiile constructive combinate  cu mult optimism.
Ideea acestui proiect a fost de îmbinare a carității și dărniciei cu teatrul, spectacolul artistic fiind un prilej pentru strângerea de fonduri necesare persoanelor cu dizabilități.
În foaierul Centrului Cultural „Reduta” , cei prezenți au putut admira și cumpăra obiecte de artizanat realizate atât de persoanele cu dizabilități, cât și de cele private de libertate.
În principal, deținutii au avut o expoziție de pictură, urmând ca fondurile obținute din vânzarea picturilor să fie utilizate pentru cumpărarea de materiale necesare continuării activitaților artistice din penitenciar.
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic