Spaniolii și-au luat primul elicopter H215 produs la Ghimbav

0
995 vizualizari
views

Forţele aeriene ale Spaniei au recepţionat în ziua de 4 octombrie 2016, în timpul unei ceremonii care a avut loc la fabrica Airbus Helicopters din Albacete, primul elicopter H215, un aparat robust, de ultimă generaţie, cu o excelentă capabilitate de zbor şi foarte eficient din punct de vedere al costurilor.

Potrivit News Bv, aparatul a fost comandat în iulie 2016 de Ministerul spaniol al Apărării, prin intermediul Agenţiei NATO de Sprijin şi Achiziţii (NSPA). Membru al familiei consacrate de elicoptere Super Puma, H215 este un elicopter de transport greu, cu două motoare, echipat cu tehnologii de ultimă generaţie, care corespunde celor mai stringente standarde de securitate.

Echipamentul de bord multifuncţional include monitoare digitale multifuncţionale, pilot automat în patru axe, care oferă protecţia anvelopei de zbor, precizie de neegalat şi stabilitate chiar şi în cele mai dificile condiţii de operare. Elicopterul va avea baza în Gran Canaria şi va participa la misiuni de căutare şi de salvare Testele finale de zbor pentru noul elicopter s-au derulat la fabrica de la Albacete pe 22 septembrie şi tot acolo aparatul a fost vopsit şi dotat cu sisteme specifice pentru a dezvolta capabilităţile de căutare – salvare şi recuperare de personal atât pe timp de pace cât şi de război.

Elicopterul H215 aflat în dotarea forţelor aeriene este echipat, printre altele, cu rezervoare adiţionale de combustibil care permit extinderea autonomiei de zbor cu 560 de kilometri, sistem de flotabilitate de urgenţă, radio de înaltă frecvenţă, troliu, carlingă compatibilă cu ochelari pentru vedere pentru noapte.

„H215 este achiziţia perfectă pentru forţele aeriene moderne. Decizia Spaniei de a cumpăra elicopterul pe care noi îl vom produce în curând în România confirmă valoarea europeană a H215 şi deschide calea altor forţe aeriene de a-şi întări capabilităţile. Suntem nerăbdători să începem producţia H215 la Ghimbav şi sperăm că România va cumpăra primul elicopter produs de către români“, a spus Serge Durand, directorul Airbus Helicopters Industries, care conduce operaţiunile grupului în România.

Noul elicopter va începe să opereze imediat, după finalizarea unui scurt program de antrenament al echipajelor care au deja o experienţă solidă în operarea altor versiuni de elicoptere Super Puma. Airbus Helicopters a inaugurat pe 13 septembrie 2016 noua fabrică de la Braşov, în prezenţa preşedintelui francez Francois Hollande şi al premierului Dacian Cioloş.

Primul H215 fabricat 100% în România ar putea ieşi de pe linia finală de asamblare în 2018. Fabrica de la Ghimbav va avea 350 de angajaţi când va atinge capacitatea maximă de producţie

airbus-helicoptersh215

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic