Tinerii încurajați să își deschidă propria afacere cu 1 leu prin România Start-Up

0
903 vizualizari
views

Judeţul Braşov ar putea avea cel puţin 250 de noi start-up-uri, din cele 10.000 care se vor înființa anual. Noilor afaceri li se va acorda un ajutor de stat de până la 200.000 de lei pe proiect, prin Programul Național de Dezvoltare a Antreprenoriatului (PNDA). Mai mult, înfiinţarea unor noi firme s-ar face în doar o zi, cu doar 1 leu capital social. PSD Braşov anunţă că şi în acest fel își propune să contribuie la dezvoltarea și modernizarea României.

Cât mai simplu

România Start-up prevede proceduri simplificate până acolo unde fiecare proiect va însemna: un SRL gratuit, un leu capital social, o zi pentru înfiinţarea firmei, o semnătură electronică gratuită şi un cont bancar gratuit.
Alocarea financiară va fi realizată în funcție de contribuția proiectului la dezvoltarea Regiunii prin crearea de noi locuri de muncă, bine plătite în domenii cheie. Acestea au fost identificate în Strategia Națională pentru Competitivitate 2014-2020: turism, ecoturism, textile, lemn, mobilă, industrii creative, industria auto și componente, tehnologia informațiilor și comunicațiilor, procesare alimente și băuturi, sănătate și produse farmaceutice, energie, mediu, agricultură, silvicultură, pescuit, acvacultură.
”Pentru eficientizarea PNDA, se va înființa cel puțin un nou incubator de afaceri în fiecare județ și un liceu antreprenorial în fiecare reședință de județ. Astfel, în următorii 4 ani, vom avea peste 60.000 de noi locuri de muncă , precum și o creștere anuală de cel puțin 20% a numărului de firme existente în România. Mesajul meu este mai ales pentru tineri cărora le transmit să îndrăznească să creadă că viitorul lor este aici, acasă. Aici vor fi mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa mijlocie, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi banii pentru a îşi permite o vacanţă pe an, în familie. Vrem, ca partid, să păstrăm şi să îmbunătăţim tendinţele de creştere ale României, cărora tot PSD le-a pus baza. Vrem să ridicăm nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa mijlocie. Acesta este singurul mod prin care România poate fi mai puternică” declară Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

marius_dunca

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic