Sentinţă definitivă a instanţei împotriva firmei Hi Speed Recovery

2
1.042 vizualizari
views
Protest Codlea
Protest Codlea

Protest Codlea
Protest Codlea

În urma demersurilor începute din luna decembrie 2010 şi în urma protestelor cu privire la gravele ilegalităţi din scandalul administrării parcărilor, Consiliul Local Codlea a depus acţiune în instanţă împotriva firmei Hi Speed Recovery şi împotriva Primăriei Codlea pentru suspendarea executării unui contract de administrare a parcărilor de reşedinţă din Codlea, considerat ilegal, acesta nerespectând caietul de sarcini. Instanţa a dat săptămâna aceasta câştig de cauză celor care au reclamat ilegalităţile.
Deşi licitaţia făcea referire la administrarea a doar 310 locuri de parcare pentru care firma câştigătoare se obliga să plătească o redevenţă anuală de 90.000 lei, cu de la sine putere, reprezentanţii executivului local au acordat ilegal şi fără alte obligaţii financiare, prin contract, încă 1500 de locuri de parcare de reşedinţă firmei Hi Speed Recovery din Botoşani, care a trecut imediat la încasarea taxelor de concesiune în beneficiul propriu, văduvind în acest fel bugetul local de sume importante. Astfel, HSR a primit cadou o afacere bănoasă. Mai mult, acestei companii i s-a facilitat amplasarea, bineînţeles tot ilegală după cum s-a constat, fără avizul comisiei de circulaţie, a numeroase semne de „oprirea interzisă” prin întreg municipiul pentru a crea front de lucru activităţii de ridicare de autoturisme.
Curtea de Apel Braşov s-a pronunţat împotriva firmei HSR şi a Primăriei Codlea -decizia nr. 954/R/2001
Soluţia exprimată săptămâna aceasta de instanţă şi care este definitivă şi irevocabilă recunoaşte ilegalitatea săvîrşită de firma  Hi Speed Recovery dar şi a persoanelor din Primarie care au semnat acest contract şi admite suspendarea executării actului administrativ care stă la baza activităţii de administrare a parcărilor de reşedinţă.

„Nu mă voi lăsa până când această firmă care şi-a bătut joc de codleni nu va părăsi Codlea, iar vinovaţii din Primărie vor fi traşi la răspundere. Există o plângere penală împotriva primarului şi a celorlalţi semnatari ai contractului păgubos care a fost depusă în luna ianuarie 2011, dar care încă nu a prea fost băgată în seamă de instituţiile competente. Suntem în mai deja, sper să nu se încerce muşamalizarea. În orice caz, e bine că cetăţenii au înţeles că nu mai trebuie să aibă încredere oarbă în autorităţi şă că trebuie să ia atitudine în cazul abuzurilor” a declarat Dl. Erwin Albu, initiatorul a mai multor proteste impotriva „afacerii” cu parcarile din Codlea.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. O veste extraordinara, acasa cu ei la „Botseni”,daca nu reactionam prin iesirea noastra in strada stateau pe spatele nostru mult si bine.
    Asteptam si sanctionarea celor care au avizat acest contract ilegal adica d-ul primar Popa si cativa din clica lui care se tin numai de smecherii in orasul asta iar noi ca fraierii stam si le suportam mizeriile. JOS CU EI !

  2. Bravo Erwin , încet,incet se va face lumină în mai multe colțuri întunecate nu te-ai zbătut degeaba.Mă bucur că mai sunt oameni ca tine .

Comments are closed.