Scrisoarea cititorului: „Vă scriu cu teamă și vă mărturisesc, încă nu mi-am revenit din șoc!”

0
912 vizualizari
views

Aducem în atenția opiniei publice, dar și a factorilor responsabili, o situație delicată din seria întâmplări adevărate, despre care o fată a decis să ne vorbească. O situație cu care oricare dintre locuitorii municipiului Codlea s-ar putea confrunta, mai exact persoanele care traversează gangul care face legătura între 9 Mai și DN1 (la Electrica). Conform sesizărilor primite pe adresa redacției, zona este întunecată și lipsită de surse de iluminat, astfel că după lăsarea serii traversarea acestui spațiu constituie un risc și o mare aventură!  Fata care a ales să ne scrie, ne-a spus:

,,Vă scriu cu teamă și vă mărturisesc, încă nu mi-am revenit din șoc! Lucrez în schimburi și îmi câștig existența în acest oraș ca orice om de bună credință, iar în drumul spre casă traversez pe la Electrica, pe gangurile acelea, unde nu de puține ori am avut o strângere de inimă când în bezna auzi pași în urma ta. Când simt că nu este în regulă și nici nu mai sunt alte persoane în jurul meu prefer să aștept sau ocolesc prin promenadă ca să ajung pe 9 Mai. Nu este nici un stâlp de iluminat. Așa a fost toată vara, uneori fiind nevoită să îl sun pe tatăl meu să îmi iasă în cale. Până aseară, când un individ cu glugă pe cap, probabil băut bine pentru că se clătina, s-a luat de viața mea în acel loc întunecos. M-a întrebat dacă nu vreau ceva și m-a prins de mână. M-am speriat foarte tare, m-am smucit și am țipat, apoi am fugit. Vă rog să faceți ceva! Puneți lumină cum este pe strada cu scările, Secerii parcă îi spune. Vă mulțumesc și sper să se facă ceva.”

Poveste fetei ne-a impresionat și pe noi. Ne-am reamintit că în acel loc s-au întâmplat foarte multe lucruri neplăcute, care nu fac cinste orașului în care locuim. De la hărțuiri nocturne și până la tâlhării sau întâlniri cu obsedați sexual în plină zi, exemplele negative au devenit dosare de cercetare pe masa polițiștilor. Însă pentru a diminua riscurile producerii unor evenimente grave, ar fi suficient pentru început să fie montate două sau trei lămpi de iluminat. Dar cine să se sesizeze?

DSC_0301 (Copy) DSC_0303 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic