Săptămâna școala altfel la Școala Gimnazială nr 2 Codlea

0
1.375 vizualizari
views

Programul propus pentru săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” ce este anul acesta în perioada 07–11 aprilie 2014, presupune desfășurarea la nivelul fiecarei clase a unor activități extracurriculare și extrascolare. Planul activităților a fost întocmit ținându-se cont de propunerile elevilor și ale părinților acestora, dar și de faptul că elevii trebuie, pe lângă pregătirea teoretică, să fie pregătiți și practic pentru viață. Prin activitățile propuse, se dorește implicarea elevilor, cadrelor didactice și a părinților în acțiuni care să răspunda intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii și să stimuleze participarea lor la activități variate.

Astfel elevii claselor a VII-a din Școala Gimnazială nr 2 au avut în data de 07.04 ca activitate TURUL STIINTIFIC AL ORASULUI CODLEA , pe traseul : Scoala Gimnazială nr. 2 Codlea-Biserica Evanghelica-Maial. Cadrele didactice însoțitoare și elevii au desfășurat următoarele activități :

  • -efectuarea de măsuratori și calcule pe teren între puncte inaccesibile (determinarea lățimii pârâului Vulcănița, determinarea înălțimii turnului cu ceas din centrul orașului, etc)
  • – determinarea caracterului acido-bazic al apei din Vulcănița și interpretarea rezultatelor – determinarea presiunii atmosferice ( Barometrul natural al Codlei )
  • -identificarea surselor de poluare -descrierea fenomenelor fizice /chimice observate pe traseul de deplasare -recunoașterea stilului arhitectural al Bisericii Evanghelice. Elevii și cadrele didactice au folosit ca instrumente: ruleta, oglinda, pH-metru, barometru, etc.

scoala gimnaziala 2 (2) scoala gimnaziala 2 (3)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic