Salvați Roșia Montană! Mobilizare generală pe 15 septembrie!

0
997 vizualizari
views

header_parlamentari1

Dragi sustinatori ai campaniei Salvati Rosia Montana, am ales să ne alăturăm campaniei! Ce trebuie să stim?

Guvernul a votat in sedinta din data de 27 august 2013 proiectul de Lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere Romania. Legea speciala propusa de Guvern stipuleaza ca pentru proiectul minier cu cianuri propus la Rosia Montana compania nu mai trebuie sa respecte nici o lege, statul roman acordand toate derogarile necesare si obligandu-se sa dea toate avizele proiectului, acum blocat datorita sentintelor judecatoresti pronuntate si datorita procedurilor in vigoare. Compania miniera ar dobandi 20 de super puteri care ii dau dreptul inclusiv sa exproprieze oamenii din zona licentei miniere. Chiar daca legea trimisa de catre Guvern in Parlament este cu dedicatie pentru Rosia Montana Gold Corporation, menita sa indeparteze unul cate unul obstacolele juridice intampinate de companie, odata votata ca lege, ea va afecta direct viata fiecarui cetatean roman.

Pe 9 septembrie 2013, Senatul Romaniei a decis parcurgerea in procedura de urgenta a procesului legislativ, termenul limita pentru votarea legii fiind 17 septembrie. Contactati-va parlamentarii din judetul dvs pentru a le cere sa nu voteze legea distrugerii Rosiei Montane. Promovati actiunea impotriva legii printand si diseminand materialele Campaniei Salvati Rosia Montana din sectiunea Kit de activism – Strada e a noastra!

1. Cum aflu cine sunt parlamentarii din judetul meu?

Intra pe www.legea.rosiamontana.org, cauta judetul tau si vei gasi datele de contact ale tuturor parlamentarilor (senatori si deputati).

2. Trebuie sa ma adresez doar alesilor din colegiul meu uninominal?

Nu, alegerea parlamentarilor pe colegii reprezinta doar un aspect tehnic legat de modalitatea de votare. Toti parlamentarii te reprezinta si poti merge in audienta la orice parlamentar doresti, chiar daca nu este in colegiul tau sau chiar in judetul tau. Dar, bineinteles, este mai usor sa ajungi in audienta la parlamentarii din imediata ta apropiere.

3. Cum aflu adresa biroului parlamentar?

Daca adresa biroului parlamentar nu este trecuta la datele de contact de pe site, suna la unul din numerele de telefon prezentate si intreaba adresa biroului parlamentar din teritoriu, precum si orarul de audienta. Programeaza telefonic o audienta sau deplaseaza-te personal la biroul parlamentar pentru a-ti programa audienta.

4. Ce fac daca nu ii gasesc pe parlamentari?

Daca nu ii poti contacta direct pe parlamentari, ia legatura cu sefii de cabinet si prezinta-le ingrijorarile tale. Cere sa ti se inregistreze tabelul cu semnaturile impotriva legii la biroul parlamentar, pastreaza numarul de inregistrare si cere un raspuns in scris. Insista!

5. E suficient daca merg la un singur parlamentar?

Este foarte important sa contactam direct, telefonic sau prin e-mail cat de multi parlamentari. Daca poti, programeaza audiente la toate birourile parlamentare din judetul tau si indeamna-ti prietenii, cunoscutii si rudele sa faca si ei acelasi lucru. Parlamentarii nostri trebuie sa inteleaga ca majoritatea cetatenilor sunt impotriva proiectului minier, iar noi trebuie sa le aratam acest lucru.

6. Ce fac dupa aceea?

Intra pe site-ul www.legea.rosiamontana.org, povesteste-ne cum a decurs intalnirea si da un calificativ parlamentarului tau. Urmareste procesul legislativ pentru a vedea daca parlamentarii au votat conform promisiunii. Trimite-ne tabelele de semnaturi (copii sau scanate la adresa de e-mail lege@rosiamontana.ro sau prin posta la Asociatia Alburnus Maior, B-dul 21 Decembrie nr. 60, ap. 32, 400124, Cluj-Napoca.

Actioneaza acum! Cu cat suntem mai multi cu atat avem mai multe sanse de reusita!

header_mobilizare

Asociatia Alburnus Maior multumeste tuturor celor ce au iesit, ies si vor iesi in strada pentru a sprijini Campania Salvati Rosia Montana. Mesaje de solidaritate au venit din toata lumea, din China pana in Canada si de la Gura Portitei pana la Bruxelles. Peste 15.000 de oameni la Bucuresti si peste 10.000 de oameni la Cluj au cerut in strada respingerea de catre parlamentari a legii speciale de distrugere a Rosiei Montane, interzicerea cianurii in minerit si includerea localitatii pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO.

Protestele continua! Mobilizare generala – 15 septembrie 2013

Campania Salvati Rosia Montana anunta ca protestele in strada vor continua pana in momentul in care:

– Parlamentul, prin Senat si Camera Deputatilor va vota respingerea proiectului de lege;

– Guvernul va respinge in procedura de urgenta prin hotarare de guvern acordul de mediu;

– Rosia Montana va fi inclusa pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO

– Cianura va fi interzisa prin lege in activitatile miniere din Romania.

– Cei patru initiatori ai acestui proiect de lege: ministrul marilor proiecte (Dan Sova), cel al mediului (Rovana Plumb), cel al culturii (Daniel Barbu) si directorul ANRM (Gheorghe Dutu) vor fi demisi.

Eugen David, presedintele Alburnus Maior, alaturi de alti localnici opozanti ai proiectului minier, va veni pe 15 septembrie la Bucuresti, de la Rosia Montana, pentru a se alatura protestelor din capitala!

Uniti salvam Rosia Montana!

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic