S-a amânat soarta spitalului din Codlea

0
824 vizualizari
views
Spitalul Municipal Codlea
Spitalul Municipal Codlea

Spitalul Municipal Codlea
Spitalul Municipal Codlea

Pe 18 mai se va incerca pronuntarea unui verdict in procesul intentat de către CL Codlea, Primăria Codlea şi Spitalul Municipal Codlea împotriva Hotărârii de Guvern de sistare a finanţării unităţii medicale din Codlea.

Datorita  lipsei unei finanţării din Fondul Unic de Asigurări de Sănătate, o mare parte a spitalului a fost închis, momentan funcţionand doar camera de gardă si de zi, cu bani obţinuţi din donaţii. Autorităţile din Codlea au depus documentele necesare impotriva hotararii de guvern prin care spitalul din Codlea pierdea resursele de finantare de la stat in 19 aprilie 2011 si au chemat în judecată Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Guvernul României,  Comisia de stabilire a criteriilor de sistare a finanţării din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, insa si instituţiile reclamate au trimis reprezentanţi la Braşov, care sa se ocupe de acest proces.

În calitate de consilier local şi semnatar al acţiunii Consiliului Local am participat astăzi la acest proces. Sper în suspendarea Hotărârii de Guvern care a hotărât în mod abuziv sistarea finanţării actului medical atât de necesar în Codlea. Aşteptăm cu interes data de 18 mai”, a declarat Erwin Albu, iniţiatorul şi organizatorul nenumăratelor proteste de stradă ale locuitorilor nemulţumiţi de faptul că spitalul a fost practic desfiinţat.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic