Județul Brașov este mai bogat cu 440 de start-up-uri care au fost înființate prin Fondul Social European (POCU) și care au beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare totală de 13,2 milioane euro. Vorbim de companii diferite decât cele înființate prin programul Start Up Nation, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
„Programul Operațional Capital uman își arată utilitatea la firul ierbii, direct în comunitățile din jurul nostru. Pentru comunitățile locale, mai ales, micile afaceri sunt plămânul prin care acestea respiră. Spre exemplu, doar în județul Brașov, avem, astăzi, 440 de firme înființate prin acest program, firme care au beneficiat de un program de educație antreprenorială (care a vizat, în principal, instruirea antreprenorilor în elaborarea și implementarea unui plan de afaceri) și, ulterior, de o subvenție medie de 30.000 euro pentru lansarea afacerii. Aceste firme creează în schimb aproximativ 880 de noi locuri de muncă,” a declarat Roxana Mînzatu.
Ministrul Fondurilor Europene anunță de asemenea că, la începutul săptămânii viitoare
Ministerul Fondurilor Europene va publica lista actualizată a start-up-urilor înființate la nivel național cu Fondul Social European, în cadrul POCU, și se va vedea impactul pozitiv pe care acestea îl au la nivelul societății, încă din primul an de funcționare.
„Luni, 30 septembrie 2019, vom publica pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, mfe.gov.ro, lista completă cu start-up-urile înființate la nivel național. Lista este actualizată față de cea prezentată în urmă cu două luni, firmele continuă să se înființeze, avem o dinamică în cadrul programelor de finanțare. Noi, ca finanțator, vom continua să informăm public despre afacerile lansate cu fonduri europene în România. Veți fi plăcut surprinși de impactul pozitiv pe care acestea îl au încă din primul an de funcționare. Un aspect pe care îl remarcăm, doar în județul Brașov: cele 440 de start-up-uri, finanțate cu circa 13,2 milioane Euro, vor întoarce anual, către bugetul de stat aproximativ 3 milioane de euro, prin contribuțiile de salarii și TVA.” adaugă Roxana Mînzatu.