România trece la ora de iarnă

0
110 vizualizari
views

În România se va trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă(29 octombrie) spre duminică(30 octombrie). Astfel ora 4 va deveni ora 3, iar ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore și va fi cea mai lungă zi a anului.

Ora de vară a fost introdusă inițial, în țara noastră, în 1932, iar până în 1940 ora de vară funcționa între prima duminică din aprilie și prima duminică din octombrie. Din 1941 până în 1979, trecerea la ora de vară a fost suspendată notează Bihon.  Ulterior, a fost reluată, iar din 1997 România trece la ora de vară începând cu ultima duminică din martie până în ultima duminică din octombrie. Ideea adăugării unei ore pe timpul verii a venit pentru ca oamenii să se poată folosi mai mult de lumina solară, naturală.

Totuși, această metodă este considerată acum nu numai depășită, ci și periculoasă pentru sănătatea oamenilor (cărora le este afectat bioritmul, tiparul de somn, capacitatea de concentrare etc.).

Specialiștii recomandă renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa. În România nu s-a luat până acum nicio decizie oficială în acest sens.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic