Pictoriță din Codlea expune tablourile „Peisaje din Țara Bârsei” la Muzeul Tradițiilor Codlene

0
545 vizualizari
views

Luna noiembrie ne aduce o expoziție deosebită de pictură, ce cuprinde tablouri realizate de d-na Etelka Illyés, născută în Codlea, pe care lumea o cunoaște de la Spitalul Municipal Codlea, ea fiind asistentă medicală.

Această colaborare ne bucură foarte mult, deoarece unul dintre obiectivele muzeului nostru este promovarea și susținerea talentelor locale, iar această expoziție reprezintă un demers în acest sens.

Etelka este absolventa Școlii Populare de Artă din Brașov, iar pasiunea pentru pictură a descoperit-o încă din copilărie (bunicul și străbunicul cochetând cu acest domeniu), în prezent fiind autoarea unui număr de aprox. 100 de tablouri, pictate pe pânză, în ulei și acril.

Începând cu anul 2011 și-a dedicat mai mult timp acestui hobby, organizând prima expoziție în anul 2015, la Parohia Bisericii Evanghelice Maghiare din Brașov, anul acesta în luna iulie, continuând la Crizbav.

Vernisajul va avea loc miercuri, 2 noiembrie 2022, de la ora 16:30, pe acorduri de vioară, iar expoziția va fi găzduită în muzeul nostru până în data de 5 decembrie 2022.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic