Reprezentantul AUR Codlea, drept la replică: RATBV MINTE pentru a-și acoperi ilegalitățile!

0
895 vizualizari
views

Domnul Ștefan Horațiu TOBU, membru al partidului AUR, a fost acuzat că ar fi cauzat un prejudiciu Regiei de transport – RATBV S.A.

Drept urmare, transmitem prezentul DREPT LA REPLICĂ, prin care facem următoarele precizări:

În data de 17.05.2023, societatea administrată de domnul Ștefan Horațiu Tobu a fost declarată câștigătoarea licitației prin care s-a urmărit valorificarea unor deșeuri de cupru, aflate în custodia RATBV.

Prin Regulamentul privind organizarea procedurii de valorificare, s-a stabilit în sarcina RATBV S.A. obligația de a încheia contractul cu persoană juridică declarată câștigătoare, în termen de 5 zile de la anunțarea rezultatului procedurii;

Totodată, prin Procesul – verbal încheiat cu ocazia desfășurării procedurii, s-a stabilit că predarea deșeurilor adjudecate se face în termen de 5 zile lucrătoare de la semnarea contractului.

Nu a fost respectat niciunul dintre termenele menționate anterior, iar Contractul amintit nu a fost încheiat nici în ziua de azi.

Predarea deșeurilor a avut loc în zilele de 31.05 și 02.06, fără să fi fost încheiat contractul dintre RATBV, în calitate de CUSTODE, Primăria Brașov și societatea administrată de domnul TOBU.

Întârzierea cu care a avut loc predarea s-a realizat EXCLUSIV din culpa RATBV. Funcționarii RATBV au invocat diverse motive pentru a nu transmite Contractul către domnul TOBU.

De la data de 17.05 și până la predare, pe Bursă, prețul cuprului s-a depreciat cu aproximativ 800 USD /tonă (peste 20%), iar acest aspect, coroborat cu refuzul RATBV de a încheia contractul și de a preda deșeurile în timp util, a produs un prejudiciu considerabil societății administrate de domnul Tobu.

RATBV a emis o factură fiscală abia în data de 13.06.2023, la aproape 1 luna de la stabilirea câștigătorului și la 2 săptămâni după predarea deșeurilor. Menționăm că factură fiscală a fost emisă fără existența contractului.

Domnul Horațiu TOBU a încercat în repetate rânduri să contacteze reprezentanții RATBV, în vederea soluționării amiabile a disputei. Reprezentanții Regiei, cu precădere domnul “Mario” Geman, au refuzat să contribuie la identificarea unei soluții legale.

Aceste aspecte au fost constatate din înscrisurile depuse de domnul TOBU.

Organizația Județeană AUR Brașov dezaprobă ferm astfel de practici, iar reprezentanții partidului își exprimă convingerea că doar instanțele competențe material și teritorial pot soluționa această speță. Pe de altă parte, AUR Brașov va sesiza Camera de conturi Brașov, precum si Parchetul competent, în vederea investigării neregulilor de la nivelul RATBV.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ