Recunoaștere a meritelor scriitorului Iuliu Ionaș

0
1.739 vizualizari
views

A venit la Codlea în 1964. De atunci a rămas și a lucrat la Serele Codlea. Și-a iubit profesia de tehnician horticol și a fost șef de fermă. Alături de pasiunea pentru profesie a avut și pasiunea pentru scris.

Iuliu Ionas este  autorul a 12 volume publicate (6 romane și 6 cărți de poezie).  Fascinat de focul din nesomnul clipei, de mână cu Ocrina și prieten cu Cozmeștii, pe muzica viorilor vântului, pe aripi de speranță și vis, cântărind balansul punții, a urmărit mai întâi și apoi halucinantul dans împotriva destinului încercând să oprească clipa în  pustiitoarea noapte între paradis și infern.

Iubirea, în concepția autorului, este cel mai fabulos sentiment cu care a fost înzestrat omul. Nu e vorba numai de amor, ci de conceptul de iubire. Acesta a fost pregnant reliefat în cărțile despre viață. Omul e cea mai extraordinară creație, singura ființă care dispune de grai și de conștiință. Tot ce e frumos în lume e creat de mâna omului. Dar în același timp el poate fi de o cruzime și de o răutate inimaginabilă. Ființa omului l-a preocupat pe Iuliu Ionas,. A urmărit cu fermitate, cu rigoare reacțiile, faptele, felul de a gândi. În romanele sale, acesta si-a construit personajele după caractere reale.

Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Municipală Codlea, locul în care Despărțământul ASTRA Dr. Nicolae Caliman i-a conferit o distincție pentru recunoasterea meritelor ca scriitor, deși acesta nu a fost niciodată acceptat în Uniunea Scriitorilor.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic