Realizările, dar și eșecurile administrației PNL, Cătălin Muntean. Ce e bine de știut?

0
1.132 vizualizari
views
Municipiul Codlea - Vedere aeriană Centrul Istoric
Municipiul Codlea - Vedere aeriană Centrul Istoric

Cătălin Muntean a preluat administrația codleană la alegerile locale din 2012, când l-a învins pe independentul Erwin Albu la un scor foarte strâns.

În primul mandat, 2012-2016, Cătălin Muntean a săpat toată Codlea pentru proiectul european al Companiei APA, prin care, pe românește, omul de rând a scăpat de apă primită cu porția dimineața și seara. În schimb, deși băubilă, calitatea apei a scăzut comparativ cu apa din rețeaua veche a orașului.

Tot în această perioadă a administrației Cătălin Muntean au fost asfaltate străzi care nu văzuseră niciodată asfaltul, în proporție de 75-80%. Nu enumerăm străzile, dar sunt destul de multe. Au mai rămas câteva.

Reabilitarea Centrului Istoric, un alt proiect al administrației liberale, dus la bun sfârșit și care arată foarte bine.

Muzeul Tradițiilor Codlene, bifat de asemenea de administrația Cătălin Muntean.

Mandatul 2012-2016 a fost unul foarte bun, pe de o parte pentru că Muntean Cătălin a venit cu un suflu nou în administrație, de cealaltă parte pentru că o parte substanțială din lucrările de investiții s-au făcut cu promisiunea de plată pentru următorii ani. Dacă vă reamintiți, în perioada 2016-2018 în Codlea nu s-a mișcat nimic concret. Nu au fost bani pentru că s-au plătit datorii.

La realizări, eșecurile sunt pe măsură. Irigațiile și spațiile verzi au mâncat miliarde de la bugetul localității, iar la acest moment sistemul de irigații nu funcționează. Probabil apa este prea scumpă, foarte multe zone verzi sunt arse de soare. Viziunea, imaginea de ansamblu a fost bună, însă din punct de vedere financiar Codlea nu putea susține o armată de oameni care să tundă toate zonele verzi cu un sistem de irigații la orice colț de stradă și panseluțe la tot pasul.

Un alt eșec al administrației Cătălin Muntean a fost fântâna arteziană din Promenada Codlei. Hidoșenia, așa cum au numit-o mulți, a funcționat câteva luni, apoi a fost desființată. Bani aruncați de pomană.

Cetate Măgura, un simbol al Codlei a ajuns o ruină, iar proiectul omului de afaceri Stinghe Neculaie, care o cumpărase la acea vreme, s-a lovit de refuzul administrației PNL de a obține și terenul de la remiza de pompieri pentru a îndeplini condițiile de construcție așa cum erau prevăzute. În 2016 vorbeam despre un proiect de investiții de aproximativ 3 milioane de euro.Frumos, nu? Dar interesele aleșilor au fost altele, motiv pentru care omul de afaceri Stinghe Neculaie s-a retras, iar clădirea fostului restaurant Cetate Codlea a fost cumpărată de Cătălin Muntean, mai exact de cineva din familie.

Un alt eșec a fost baza sportivă din Maialul Codlean. Inițial s-a dorit realizarea unui proiect de 40 mil euro, dar n-a avut cine să investească, iar primăria nu a fost în stare să atragă fonduri europene. Ulterior s-a regândit baza sportivă, subdimensionată ca proiect, la costuri mult mai mici. Cu toate acestea și la acest moment în maial bate vântul.

Nu în ultimul rând, Ștrandul Codlea s-a lovit de interesele ascunse ale administrației liberale. Dacă inițial drumul ștrandului a fost asfaltat cu promisiunea că primăria va susține administrativ investitorul privat să pună pe picioare zona de agrement complex Ștrand Codlea (se întâmpla în 2012), după alți 4 ani primăria continua procesul cu proprietarul ștrandului, avocatul Marius Pavel. În tot acest timp de când primăria se află în litigiu cu proprietarul ștrandului administrația locală a pierdut în procese vreo 14 miliarde. Practic, ne-am prefăcut că lăsăm omul să investească, însă câte unii au sperat că prind mai devreme sau mai tâzriu o felie din ștrand. Neoficial, nu ai ce prinde. Ștrandul nu mai este al administrației.

Cătăli Muntean s-a retras din administrație, din funcția de primar, la jumătatea celui de al doilea mandat. Nu am înțeles exact motivele acestuia, poate vom încerca să le aflăm într-un alt editorial. Codlea și-a revenit cu greu după ce viceprimarul Mihai Cîmpeanu a preluat atribuțiunile de primar ale liberalului Cătălin Muntean și a relansat toate proiectele și a inițiat proiecte noi.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic