Quartetto Dolce, un concert plin de farmec la Codlea

1
1.344 vizualizari
views

Muzica de cameră este un fenomen deosebit și nefiresc pentru mulți oameni. Efectul sonor al acesteia produce farmec si mirare totodată. Dar si existenta unui qvartet cum ar fi formația ,,Quartetto Dolce” nu este un lucru obișnuit.. În primul rând este greu de găsit instrumentiști care sa rezoneze într-un proiectul muzical comun. În al doilea rând este și mai greu să găsesti locatii adecvate pentru astfel de concerte și cu sustinere financiară. Iar în al treilea rând, într-un orășel de provincie cum ar fi Codlea este și mai greu să găsești și să mobilizezi melomanii, doritori să participe la un asemenea eveniment muzical. Și totuși, la Codlea aceste criterii au fost împlinite la sfârșitul săptămânii din data de 30 iunie, la Biserica Evanghelică, unde a avut loc deschiderea stagiunii de concerte de muzică clasică – Codlea 2012.

Astfel a avut loc un concert cu ,,Quartetto Dolce”, o formație constituită abia anul trecut chiar in Codlea, fiind condusă de muzicianul codlean Klaus – Dieter Untch. Au fost prezenti numeroși melomani care au fost răsplătiți cu mirajul sunetului muzicii din epoca barocă, clasică și chiar modernă.

La începutul programului a fost prezentat un ciclu de piese baroce de G.F. Händel, G. Ph. Telemann și J.S. Bach. A urmat o premieră cu o compozitie proprie a muzicianului Klaus Dieter Untch, plecând de la o fantezie despre un cântec pentru tineret: „Din toată inima“. Textul cântecului spune că, din toată inima avem voie să ne dorim să fim și îngeri ai Lui Dumnezeu.

Spre final am putut asculta o triosonată  repertoriul clasic a lui J. Haydn.
Piesele au fost interpretate cu eleganță stil, însușiri cu care se întruchipează formația „Quartetto Dolce“ formată din: Katalin Miklos (vioară), Jacinta Miklos (vioară) , Paul Paraschiv ( violoncel) și Klaus – Dieter Untch ( continuo).
Concertul a fost răsplătit cu îndelungi aplauze, iar la iesirea în curtea bisericii, cei prezenti au fost invitati să servească băutură răcoritoare si vin rosu, având parte la discuții de după concert.

Stagiunea concertelor de muzică clasică din Codlea este finanțată de Ambasada Germană Bucuresti, Asociatia Codlenilor din Germania, Farmacia Imunofarm Codlea si Biserica Evanghelică Codlea.
Următorul concert cu muzică de cameră va la cea loc în data de 16 iulie.

Quartetto Dolce – Codlea

Un material realizat cu sprijinul dnei Annemarie Untch

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Quartetto Dolce, un concert plin de farmec la Codlea : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias : regiuneacentru.ro

    […] Evanghelică, unde a avut loc deschiderea stagiunii de concerte de muzică clasică – Codlea 2012.citeste toata stirea din codlea-info.roRelated Posts:STRONGESTMAN – Codlea 2012Invitatie Concert de Craciun la CodleaO noua incercare […]

Comments are closed.