PROTAN SA nu va mai deversa reziduuri în pârâul Vulcănița

0
1.734 vizualizari
views

Societatea PROTAN SA nu va mai deversa reziduuri în pârâul Vulcănița. Societatea primise un ultimatum până la finele acestui an pentru a se alinia la normele europene privind poluarea, termen pe care nu îl poate respecta.

Prohodul se cântă la mort, nu la patul bolnavului!

Au existat voci care au speculat un subiect foarte sensibil, care pentru notorietate și acumulare de capital de imagine cântau deja prohodul PROTANULUI. Este drept că pe de o parte locuitorii s-au săturat de poluarea olfactivă, însă de cealaltă parte riscul ca această societate să fie închisă în condițiile în care procesarea resturilor animale este mai mult decât necesară pentru procesatorii de carne, părea iminent.

Cu ce soluții au venit?

Un subiect delicat, pentru care s-a căutat permanent găsirea unor soluții. Cătălin Muntean, primarul Codlei, scrie în cursul zilei de astăzi pe pagina sa de facebook că a avut mai multe discuții cu dir. Laszlo Barabas de la SGA (Apele Române) și reprezentanții Protan, luând decizia de a blinda conducta care deversează reziduuri în Vulcăniță. Puși în fața faptului împlinit, cei de la Protan vor trebui să trateze mizeriile la stațiile de epurare din apropiere. Desigur, soluția este ca Protanul să aibă propria stație, investiție pe care o va face în cursul anului 2016. Până atunci, Protanul va suporta mari cheltuieli pentru transportarea deșeurilor la stații biologice din Sf. Gheorghe, Tg. Secuiesc și Sovata.

Personal nu am înțeles de ce această investiție nu a fost făcută până acum și de ce patronii unguri de la PROTAN SA au tratat cu dispreț problema de ani de zile a locuitorilor Codlei, cel mai probabil pe considerentul că societatea românească are nevoie de ei din punct de vedere economic.

Se pare că, instituțiile statului și administrația locală nu i-au mai ținut de vorbă și au decis să-i forțeze să se alinieze la normele europene.

protansa

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic