Proiectul ”România crește cu tine”, la Codlea

0
1.338 vizualizari
views

În perioada mai-dec 2019, la nivelul Municipiului Codlea s-a realizat o analiză de situație în cadrul proiectului ”România Crește cu Tine” pentru identificarea nevoilor urgente ale părinților și copiilor din Codlea, sub coordonarea Codruței Demian din partea administrației publice și coordonatoare de proiect, desemnată de către primarul Mihai Cîmpeanu. Pentru elaborarea analizei de situație au fost colectate date de la grădinițele și familiile cu copii între 0 și 6 ani. S-au aplicat 227 de chestionare privind serviciile pentru copilăria timpurie.

În perioada următoare, la nivelul Municipiului Codlea, se va actualiza strategia de dezvoltare a municipiului cu măsuri, acțiuni, propuse în analiza de situație pentru copilăria timpurie, analiză care va fi supusă dezbaterii în Consiliul Local.

Astfel, se are în vedere posibilitatea inființării unui cabinet logopedic la una dintre grădinițele din Codlea cu program normal, administrația locală va face o adresă către CJRAE pentru crearea unui post cu normă întreagă, motivul rezidă din necesitatea unui logoped care să deservească toate grădinițele, iar Primăria Codlea va pune la dispoziție spațiul necesar desfășurării activității acestui cabinet.

Se are în vedere și căutarea surselor de finanțare alternativă, donații, parteneriate, granturi SSE și norvegiene, parteneriate pentru implementarea măsurilor necesare în domeniul copilăriei timpurii.

La nivelul Casei de Cultură se va desfășura serviciul complementar. Persoana responsabilă va organiza întâlniri sub forma unor grupuri de lucru la care vor participa părinți, părinți și copii pe probleme identificate în analiza de nevoi (igienă, interacțiune părinte-copil, modelare comportamentală, consiliere educațională, consiliere pe probleme de creștere, îngrijire, nutriție). Resursa umană și materială va fi asigurată de voluntari. Primăria, prin intermediul Casei de Cultură, pune la dispoziție spațiul.

Dezvoltarea spațiilor și locurilor de recreere pentru copii, parcuri (în proces de realizare la acest moment). Cele 3 parcuri din oraș, Parcul cu Soare, Parcul Colorom și Parcul cu Umbră vor avea dotări corespunzătoare și pentru copiii de 0-6 ani.

Formarea personalului angajat la Creșa de Stat, proiect aflat în lucru. Se va avea în vedere ca personalul didactiv să fie absolvent de Liceu Pedagogic, specializare Puericultor/Educator, cu domiciliul în Codlea. Grupul de lucru este format din specialiști în domeniu, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, Clubul Elevilor, ai eșaloanelor ministerului de resort și Step by Step România.

La întâlnirea grupului de lucru au participat și reprezentanți ai administrațiilor din Zărnești și Poiana Mărului, pentru consultări și schimb de experiență.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic