Proiecte educative la Liceul Teoretic Codlea

0
1.453 vizualizari
views

In calendarul activitatilor educative de la Liceul Teoretic Codlea se regasesc 3 reviste  care se bucura de cativa ani de mare succes printre elevii si profesorii institutiei de invatamant.

Proiectele au deja cativa ani de informare si creatie artistica din partea cadrelor didactice si ale grupurilor de elevi din cursul gimnazial si liceal:

– revista Glasul Copilariei apartine ciclului primar al Scolii Generale Nr.1 din Codlea, si este  coordonata de invatatoarea Cristina Chihaia.

-revista Noi si Viitorul – face parte din ciclul gimnazial si apare semestrial sub coordonarea invatatoarei Floarea Nita. De retinut este faptul ca aceasta revista  si-a disputat suprematia cu numeroase publicatii nationale la concursul de reviste scolare ,,Micul Jurnalist”, unde  a fost premiata cu locul intai.

-revista Ecoul – este deja la al 7- lea numar si  cuprinde pagini de atelier creatie, ofera informatii stiintifice din activitatile elevilor – coordonator Eliza Biro

Referitor la aceste proiecte, Directorul Liceului Teoretic Codlea, Gheorghe Cutieru a precizat:

,,Aceste activitati extrascolare  provoaca elevii nostri la creatie, opinie  si atitudine culturala.In acest mod, elevii au o preocupare, sunt informati suplimentar, revistele asigurand constiinta apartenentei la un grup distinct. Un rol important in finantarea revistei din ciclul liceal il are Asociatia Parintilor Ioan Pascu, infiintata legal in 2010.

Aceasta asociatie asigura finantarea si pentru numerele suplimentare ale revistelor ,,Glasul copilariei” si ,,Noi si Viitorul”.

Studiu de caz: am sustras cateva paragrafe concludente din colturile de creatie ce alcatuiesc paginile acestor reviste. Bineinteles ca nu lipseste nici poezia:

DACA…

Daca cerul te-ar prinde,
Te-ar ascunde in nori
Daca aripile s-ar vinde
Ai putea sa zbori.
Daca iubirea ar plange,
Ura te-ar cuprinde
Din lacrimi de sange
Cerul s-ar aprinde.
Daca pasarile ar dansa,
In ochii tai de copil
Luna si stelele ar valsa,
Pe cerul subtil.

( Costea Gabriela, IX C)

Dilema mea…e si a ta?

,, Se spune ca viata este cea mai de pret comoara, ca trebuie sa o pretuim si sa o iubim din strafundul inimii, astfel incat sa ne invaluim fiecare moment in toata abnegatia noastra, ca mai apoi, pana si o boare de vant pala sa ne determine sa ne acceptam asa cum suntem..insa se pare ca mai mult ne intriga…ne supara. Gratie acestui fapt, sunt momente in viata in care ne lasam coplesiti de incercarile la care suntem supusi adesea. V-ati intrebat cu siguranta: Cine sunt eu? Ce caut aici? Eu, un simplu duh, parca absorbit de amurgul trairii”.

( Andreea Funigana, IX A)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic