Calatorie in ,,Delta din Carpati”

4
5.001 vizualizari
views

Echipa Codlea-Info a fost la Dumbravita, ,,Delta din Carpati”,  pentru o excursie inedita si ,,birdwatching”. A observa, fotografia  sau filma pasarile este o adevarata placere. Lacurile de la Dumbravita sunt mediul ideal pentru acest hobby.

Doripesco promoveaza turismul prietenos fata de natura, cu rol educativ si de recreere pentru toate varstele. In calatoria noastra ne-au insotit doamna Cristina Tirea si fiica ei Davina, de numai 12 ani, numita de noi ,,fetita lacurilor”.
„Dumbravita a devenit interesanta pentru turisti dupa ce aria protejata a devenit cunoscuta la nivel international”, spune dr. ing. Dan Olteanu, coordonator al sucursalei Brasov a Societatii Ornitologice din Romania.

Ce pasari putem vedea in raiul de la Dumbravita?
Corcodelul mare, corcodelul mic, starcul pitic, buhaiul de balta, starcul cenusiu, starcul rosu, egreta mare, eretele de stuf, rata mare, rata rosie, rata cu cap castaniu, rata motata,  lisita, gainusa de balta, specii de carstei si cresteti, diferite pasarele de stuf (lacari, grelusei, pitigoiul de stuf, presura de stuf), pitigoiul pungar, maracinarul mare, sfranciocul rosiatic, fundaci, corcodei cormorani, starci, egrete, berze negre, rate si gaste salbatice, pasari de tarm, pescarusi, chire, chirighite.

,,O alta activitate placuta la Dumbravita, pe lacul de acumulare, este pescuitul sportiv, aici organizam si concursuri de pescuit sportiv pentru copii, adulti, persoane cu dizabilitati… Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de reduceri, atat aici cat si pe baltile de la complexul Vadu Rosu. Este un cadru perfect pentru organizarea de team-building-uri de catre firme care doresc sa-si motiveze angajatii.

Avand in acelasi tablou pasari rare, apa, stuf, muntii pe fundal, o imbinare perfecta a elementelor naturii, putem spune ca Dumbravita este un loc unic, un mic colt de rai. Va asteptam sa-l vizitati si sa va bucurati impreuna cu noi de maretia naturii…”

 

 

Am aflat pentru cititorii Codlea Info ca exista posibilitatea de a participa la o excursie de neuitat care include transport, birdwatching, pescuit ,,catch and release” (prinzi pestele si apoi il arunci in apa), vizita lacurilor din doua locatii (Lacul Dumbravita si Vadul Rosu) plus o masa sanatoasa cu preparate din peste. Pentru grupuri de 40 de persoane pretul unei asemenea aventuri este de 30 ron pentru copii respective 35 ron pentru adulti.

Delta din Carpati – Film Documentar

Persoana de contact: Cristina Tirea

Telefon: 0724.283.865

www.doripesco.ro

Surse:

moldovabirds.blogspot.com

dumbravita-natura2000.ro

sas-richard.blogspot.com

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. am descoperit ,, delta din carpati ,, mai precis ,,aria protejata Dumbravita,, in biblioteca dumbravita, binenteles sub forma de informatie 🙂 vizitati biblioteca dumbravita ,, Oaza cunoasterii ,, cu acest bagaj 🙂 porniti la drum……………….

  2. Pacat ca e plina balta, de manele si muzica la maxim, tipete si urlete. Parca am cititi undeva ca si scaldatul e interzis ei bine nu numai oamenii se scaldau ci si caii……….. . In rest zona este frumoasa si ies niste poze super. Probabil ca Duminica si Sambata nu este tocami o zi pentru pescuit in liniste si admirat natura sai fauna…

Comments are closed.