Primul brașovean vindecat de COVID-19 și externat de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov

0
7.345 vizualizari
views

Primul caz de pacient vindecat de Covid, a fost anunțat la Brașov de prefectul Cătălin Văsii.

În județul Brașov, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, 70 de persoane se află în carantină, iar 1.819 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, precum și asigurând paza locațiilor de carantinare.
Astfel, s-au efectuat 3.149 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, cu mențiunea că, în multe cazuri, s-au efectuat verificări repetate la același domiciliu.

 VIDEO – prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii

■ Au mai fost verificate aproximativ 900 de persoane și peste 300 autovehicule care se deplasau între orele 22:00-06:00.
■ Echipaje de polițiști și jandarmi au însoțit 11 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 35 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, întocmind un dosar penal pentru fapte de natură economică.
■ Pentru nerespectarea măsurii de autoizolare la domiciliu s-au aplicat două amenzi în valoare de 6.000 de lei. De asemenea, în cele două cazuri s-a dispus plasarea persoanelor în carantină instituționalizată.
■ 49 de persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației în intervalul orar 22:00-06:00, valoarea amenzilor fiind de 26.700 lei.
■ De asemenea, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei, unor persoane care, pe diverse căi, inclusiv în mediul online, propagau informații false de natură a induce panică în rândul populației.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Instituția Prefectului județului Brașov

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic