Primăria suportă din buget daunele provocate de neadaptați

5
1.966 vizualizari
views

O vorbă românească spune că atunci când te scarpini te mănâncă și mai tare!

Primăria Codlea a realizat în ultimii doi ani mai multe lucrări de înfrumusețare a spațiilor publice din oraș. Astfel, pe strada Bârsei, complet refăcută, s-au plantat arbori, atât pe tronsonul DN1 cât și în spațiile de joacă și relaxare. Aceleași lucrări au fost efectuate pe mai multe străzi din municipiu. A se vedea strada Laterală, Comănescu, etc. S-au plantat peste 1000 de platani și tei pe raza orașului, iar parcurile (a se vedea arhiva din 2013) au fost înfrumusețate.

Imagini zona verde municipiul codlea (3)
Colorom – Intersectia str Bârsei cu Rampei
Imagini zona verde municipiul codlea (2)
Strada Rampei – Codlea

Cu toate acestea, există o specie de neadaptați, concetățeni de ai noștri, care nu înțeleg să se bucure de lucrurile frumoase și să le păstreze. Indivizii din această specie distrug băncile din parcuri, sparg globurile de la iluminatul public, rup plantele de tuia sau fură cu totul arborii plantați. Costurile refacerii anuale a zonelor distruse sunt suportate de la buget, din banii contribuabililor, în condițiile în care pasivitatea ne urmărește la tot pasul.

Ce este de făcut? Am întrebat factorii responsabili din cadrul Primăriei Municipiului Codlea și am constatat că, deși au fost aplicate amenzi pentru distrugere, există un cerc vicios. Astfel, o persoană care este amendată și nu își plătește amenda pentru că nu realizează venituri, este obligată de către instanța de judecată să presteze ore de muncă în folosul comunității. Cum neadaptații sunt și putori, nu vor veni la muncă, iar administrația locală face noi demersuri către instituțiile competente, poliția în speță, să îi aducă la muncă. Neadaptatul primește înștiințarea și cam atât. Cu japca nu poți intra în casa respectivului. De asemenea, dacă nu se reușește aplicarea mandatului de executare din varii motive (schimbarea adresei, etc) instanța poate dispune cel mult amendarea primarului.  La Primăria Municipiului Codlea s-a strâns un biblioraft întreg de dosare, iar cea care are de pierdut este tot instituția primarului.

Probabil că, dacă i-am atrage atenția celui de lângă noi (atunci când observăm) să nu spargă, fure sau distrugă, lucrurile ar evolua în direcția firească și am intra în normalitate.  Dar cine să-l tragă de mânecă?!

Imagini zona verde municipiul codlea (5)
Parcul cu umbră Codlea
Imagini zona verde municipiul codlea (4)
Parcul cu umbră Codlea
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

5 COMENTARII

 1. Taci ba cu politia ta comunitara ca aia toti sunt niste fricosi, am vazut eu fel si fel de cazuri si ei se faceau ca nu vad, dupa ce se termina totul apareau si ei ca ciupercile dupa ploaia si firesc, dadeau basca jos si se scarpinau in cap, asta e ce stiu ei sa faca cel mai bine.

 2. Hai sa fim seriosi…
  Cine fura platanii din Codlea si pentru ce? De foc nu sunt buni si de replantat ar fi bine… ca tot in Codlea ar fi plantati.
  De schimbarea lunara a florilor nu zice nimeni nimic? Flori frumoase si inflorite sunt schimbate cu alte rasaduri, iar cele vechi sunt adunate cu pubela de firma care administreaza spatiile verzi. Ca sa fie la pachet, vopsim si trecerile de pietoni sa fie in armonie. Jaf la drumul mare se numeste ceea ce se intampla in Codlea.
  Cine poate, oase roade….

 3. Trebuie sa ne impunem sa ne obisnuim sa nu mai fim bagati in seama ca indivizi ci sa fim catalogati doar o gloata de platitori de taxe, nicio problema, trebuie sa ne obisnuim sa nu conteze parerea individului ci doar a celui cu tupeu,cand am intrebat un angajat al primariei de ce nu se amenajeaza locuri de joaca pentru copii, mi s-a spus ca nu rezista ca nu suntem educati sa pastram, asa ca mai bine se amenajeaza locuri care nu se vor folosi niciodata gen iesirea catre brasov la sere, din pacate vom acumula in continuare frustrari iar ei vor acumula sume, codlea zilelelor noastre.
  P.S: Probabil ca sasii au fost foarte bine tratati

 4. Ultima imagine spune totul.
  Dece sa montezi acele cosuri de gunoi fara fund? Si eu am aruncat ceva la un astfel de cos…. dar surpriza… mizeria tot jos este… si in acea imagine se vede clar initiative de a arunca la cos dar cu rezultat nul.
  Montati cosuri de gunoi care sa si tina gunoiul!!!!

Comments are closed.